Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Η Κεφαλονιά τίμησε τον προστάτη και πολιούχο της Άγιο Γεράσιμο. Χρόνια Πολλά (εικόνες - βίντεο)


Με μεγαλοπρέπεια και εκκλησιαστική λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα το πρωί ο Όρθρος και η Πολυαρχιερατική Θεία λειτουργία για τον εορτασμό της ανακομιδής του Ιερού Σκηνώματος του πολιούχου της Κεφαλονιάς Αγίου Γερασίμου  στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου στα Ομαλά.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου κ. Αμφιλόχιος και συλλειτούργησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες, Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος και ο Θεοφ. Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Κισάμου κ. Αμφιλόχιος, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο και τα έργα του τιμώμενου Αγίου Γερασίμου.

Εκατοντάδες πιστοί  από την Ελλάδα και το εξωτερικό παρευρέθηκαν για να τιμήσουν την εορτή του Αγίου. Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ακολούθησε λιτάνευση του ιερού σκηνώματος του Αγίου Γερασίμου.Το παρών έδωσαν σύσσωμες οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του τόπου.

Στην θεία λειτουργία και την λιτανεία παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο βουλευτής Λευκάδας Αθανάσιος Καββαδάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Λευτέρης Νιοτόπουλος, ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης, ο επίτιμος πρέσβης της Σερβίας Βίκωρ Ρουχωτάς, μέλη του Δημοτικού συμβουλίου της πόλης Σάμπατς της Σερβίας, Περιφερειακοί και Δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας. 

Στον εορτασμό συμμετείχαν, η φιλαρμονική της ΚΕΔΗΚΕ, η εκκλησιαστική χορωδία του Αγαθάγγελου Γεωργακάτου, σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ιονίων Νήσων, το Λύκειο Ελληνίδων Αργοστολίου, πρόσκοποι και οι σύλλογοι "Βάλσαμος" και "Μέρμηγκας". 

Χθες το απόγευμα τελέστηκε παράκληση προ του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Γερασίμου και μεταφορά Αυτού στο νέο Ιερό Ναό όπου τελέστηκε ο Εσπερινός

Χρόνια Πολλά !!!















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...