Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

ΙΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΥ


Το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017 προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου ετελέσθη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Πατρών μετά το πέρας της οποίας τελέσθηκε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Δημητρίου Ευθυμίου, διδασκάλου και τέως επιθεωρητού στοιχειώδους εκπαιδεύσεως Αχαΐας. 

Ο Θεοφιλέστατος ο οποίος εγνώριζε πολύ καλά τον μακαριστό Δημήτριο αναφέρθηκε στην πνευματική του ζωή, στην αγάπη του για την μελέτη του λόγου του Θεού, ιδιαιτέρως για την αγάπη του για τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Μητροπόλεώς μας και για την αγωνία του για την παιδεία μας. 

Εν συνεχεία εξήγησε στους πιστούς γιατί τελούμε τα Ιερά Μνημόσυνα στην Εκκλησία καθώς και την μέγιστη σημασία που έχουν για τις ψυχές των κεκοιμημένων αδελφών μας. 


Τέλος, εξήρε το έργο των διδασκάλων και γενικότερα των εκπαιδευτικών.

Ο Ιερός Ναός ήταν κατάμεστος από συναδέλφους του κεκοιμημένου αδελφού καθώς και από ανθρώπους που ιδιαιτέρως τον εγνώρισαν και θαύμασαν το έργο του. 

Μετά το πέρας του Ιερού Μνημοσύνου οι οικείοι του κεκοιμημένου Δημητρίου προσέφεραν στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας τον καθιερωμένο καφέ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...