Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Λαμπρώς εορτάσθη η Μνήμη του Οσίου Παναγή του Μπασιά του εν Κεφαλληνίας στα Κρύα Ιτεών της Πάτρας Πηγή: Ι.Ν. Αγίων Αντωνίου και Χαραλάμπους εις Κρύα Ιτεών Πατρών: Λαμπρώς εορτάσθη η Μνήμη του Οσίου Παναγή του Μπασιά του εν Κεφαλληνίας στα Κρύα Ιτεών της Πάτρας


Γράφει ο Χρήστος Φωτόπουλος

Λαμπρώς εορτάσθη η Μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Παϊσίου-Παναγή Ιερέως του Μπασιά του εν Ληξουρίω Κεφαλληνίας το διήμερο 6 και 7 Ιουνίου, εις την Ενορία των Αγίων Χαραλάμπους και Αντωνίου στα Κρύα Ιτεών των Πατρών.

Το εσπέρας της 6ης Ιουνίου ετελέσθη Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοραστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου. Ο Θεοφιλέστατος ομίλησε περί της βιωτής του Αγίου και διά το παράδειγμά του εις τον κόσμον σήμερα.

Την πρωΐαν της 7ης Ιουνίου επραγματοποιήθησαν ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία εις την οποία προεξήρχε και ομίλησε επικαίρως, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Κωτσάκης, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Ομπλού και προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Πατρών.

Αφ' Εσπέρας εψάλλη Μεθέορτος Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση προς τον Άγιον υπέρ του σύμπαντος κόσμου. Εις τα Ακουλουθίας αυτάς προέστη και ομίλησε γλαφυρώς, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Γερβάσιος Παρακεντές, Ιεροκήρυξ της καθ' ημάς Ιεράς Μητροπόλεως. Μετά το τέλος της Παρακλήσεως επακολούθησε Λιτάνευση της ιεράς Εικόνος και των τιμίων Λειψάνων του Αγίου εις τους δρόμους της Ενορίας υπό την συνοδεία της μπάντας του Δήμου Πατρέων.


Οι λατρευτικές εκδηλώσεις προς τον Άγιο Παναγή ολοκληρώθησαν με τις ευχαριστίες του προϊσταμένου του Ναού π. Ιωάννου Δημητροπούλου προς τον Πανάγιον Τριαδικόν Θεόν, τον Σεπτό Ποιμενάρχην μας Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο και προς πάντας τους συνεργάτας του και τους εν γένει κοπιάσαντας δια την διεξαγωγήν της Πανηγύρεως.

Στη συνέχεια έλαβε χώρα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς από τα χορευτικά συγκροτήματα του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πατρών και του εκπολιτιστικού συλλόγου «Νεάπολις».

Πληθώρα προσκυνητών κατέκλεισε τον Ιερό Ναό κατά τον διήμερο εορτασμό. Όλοι προσήλθαν με πίστη προς τον Θεόν και τον Άγιον, καταθέτοντας εις Αυτούς, τις ευχαριστίες, τους πόνους και τα δάκρυα των.

Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι όλες οι ιερές Ακολουθίες αφιερώθησαν προσευχητικά εις τα παιδιά τα διαγωνιζόμενα εις τας πανελληνίους εξετάσεις.



























Πηγή: Ι.Ν. Αγίων Αντωνίου και Χαραλάμπους εις Κρύα Ιτεών Πατρών: Λαμπρώς εορτάσθη η Μνήμη του Οσίου Παναγή του Μπασιά του εν Κεφαλληνίας στα Κρύα Ιτεών της Πάτρας http://agiosharalabos.blogspot.com/2017/06/blog-post_68.html#ixzz4jRDcZNRr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...