Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2017

Η ιερά μνήμη του Οσίου πατρός ημών Ιωάννου του Ρώσσου


Με Εκκλησιαστική λαμπρότητα, πανηγυρικά και χαρμόσυνα εορτάστηκε η μνήμη του Οσίου Πατρός ημών Ιωάννου του Ρώσσου και Ομολογητού την Παρασκευή 26/5 και το Σάββατο 27/5 στην Ενορία μας . 

Με τις ευχές και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας  κ.κ. Χρυσοστόμου στον Πανηγυρικό Εσπερινό μετ' αρτοκλασίας που τελέστηκε στον κάτω Ιερό Ναό, χοροστάτησε και ομίλησε επικαίρως ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος με την συμμετοχή πλειάδως ιερέων και πλήθους πίστων που προσήλθαν να προσκυνήσουν την ιερά εικόνα του,  το σκουφάκι καθώς και την ζώνη ευλογία από το σκήνωμα του Οσίου.

Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του τόνισε την οσιακό βίο του Αγίου Ιωάννου, τις αρετές και την ομολογία του. Μετέφερε στους πιστούς την απάντηση που έδωσε στον αφέντη του ο άγιος, όταν εκείνος του ζήτησε να αρνηθεί τον Σωτήρα Χριστό και να πιστεύσει στον Αλλάχ, τον Μωάμεθ και το Κοράνιο. Με θάρρος ο άγιος του αποκρίθηκε: "Αφέντη μου, αφού είμαι δούλος σου, το σώμα μου το ορίζεις, την ψυχή μου όμως όχι". Ο Θεοφιλέστατος προέτρεψε τους πιστούς, στα δύσκολα χρόνια που ζούμε, να μιμούνται το θάρρος και την ομολογία του Αγίου.

Μετά το πέρας του Πανηγυρικού Εσπερινού τελέστηκε στον κάτω Ιερό Ναό Μικρά Αγρυπνία-Θεία Λειτουργία εις την οποία ιερούργησε και ομίλησε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Δημητρόπουλος Εφημέριος και Προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίου Αντωνίου & Αγίου Χαραλάμπους Κρύα Ιτεών Πατρών εν πληθούση Εκκλησία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...