Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Κυριακή των Μυροφόρων στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών


Με  λαμπρότητα εορτάσθη η Κυριακή των Μυροφόρων στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών.

Την παραμονή, Σάββατο 29 .4.2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος εχοροστάστησε στον Ακολουθία του Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Νικοδήμου του Ευσχήμονος Βουλευτού και Κηδευτού του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, Μετόχιο της παλαιφάτου Ιεράς Μονής Μαρίτσης, στο Ζαβλάνι Πατρών.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του στο πολυπληθές Εκκλησίασμα ανεφέρθη  στον βίον του ευσχήμονος Βουλευτού Νικοδήμου του κεκρυμμένου μαθητού, στην τόλμην του και στο γεγονός ότι αψήφησε τις συνέπειες για το αξίωμα του, προκειμένου να ακολουθήση τον Ιησούν Χριστόν.

Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Νικοδήμου στους δρόμους πέριξ του Ιερού Ναού, συνοδεία της Μπατίνας του Δήμου Πατρέων και μελών του Συλλόγου των εν Πάτραις Κρητών.


Ο Σεβασμιώτατος, προ της απολύσεως, συνεχάρη τον Εφημέριο του Ιερού Ναού, πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. π. Γερβάσιο Παρασκευόπουλο τον Ιεροψάλτη του Ναού, κ. Πέτρο Ρηγάτο, Δικηγόρο παρ’ Αρείω Πάγω και Νομικό Σύμβουλο της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, ως και την Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Γερόντισσα Αγνή και την περί Αυτήν Αδελφότητα, για την άψογη οργάνωση της Ιεράς Πανηγύρεως.

Ανήμερα, 30.4.2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στον νέο Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Πατρών και ωμίλησε επικαίρως για τα ιερά πρόσωπα των Αγίων Μυροφόρων, ανδρών τε και γυναικών.

Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας, ετελέσε ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου πρ. Πατρών Νικοδήμου.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος ετέλεσε την Κυριακή 30.4.2017, την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικοδήμου και ωμίλησε επικαίρως ενώ το απόγευμα, εχοροστάτησε στον Εσπερινό και στην Ιερά Παράκληση στον ως άνω Ιερό Ναό. Συμμετείχε δέ το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, με τους διδάσκοντες και διδασκομένους, του οποίου ο Άγιος Νικόδημος,ο νυχτερινός μαθητής του Κυρίου είναι προστάτης.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...