Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Η ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΝΕΟΦΑΝΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΡΑΦΑΗΛ, ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ


Μέσα στο Αναστάσιμο κλίμα αλλά και με την δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη των Αγίων νεοφανών Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, των εν Λέσβω μαρτυρησάντων, στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών.

Κέντρο του εορτασμού ήταν το Ιερό Παρεκκλήσιο των Αγίων που ευρίσκεται στην Ενορία του Αγίου Νεκταρίου της πόλεώς μας.

Την Δευτέρα της Διακαινησίμου, 17 Απριλίου, στον Μέγα Αναστάσιμο Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, με την συμμετοχή Ιερέων και Διακόνων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Ανήμερα της εορτής, Τρίτη της Διακινησίμου, 18 Απριλίου, τελέσθηκε ο Αναστάσιμος Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο.

Στον λόγο του ο Θεοφιλέστατος τόνισε την αγάπη που είχαν οι Άγιοι προς τον Σωτήρα Κύριο, η οποία εκδηλώθηκε με την υπομονή στα μαρτύρια αλλά και με την ομολογία τους. 

Κλείνοντας τόνισε πως θα πρέπει να μιμηθούμε τους Νεοφανείς Μάρτυρες στο βίο και στο μαρτύριό τους, κυρίως στις μέρες μας που διανύουμε, ώστε να αξιωθούμε και εμείς της χαράς του Παραδείσου, της Βασιλείας των Ουρανών. 

Κατά την διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις θερμές, εγκάρδιες, Αναστάσιμες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...