Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΑΛΕΞΙΩΤΙΣΣΗΣ ΠΑΤΡΩΝ


Την Κυριακή των Βαΐων το πρωί ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Παναγίας Αλεξιωτίσσης Πατρών. 

Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του προς το εκκλησίασμα αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας, καθώς και στην σημασία της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος. 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε το καθιερωμένο κατ' έτος Ιερό Μνημόσυνο στον Εθνομάρτυρα Ιερέα Γεώργιο, ο οποίος φονεύθηκε την Κυριακή των Βαΐων του 1821 από τους Τούρκους, ενώ τελούσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Παναγίας Αλεξιωτίσσης.



Μετά την τελέση του Ιερού Μνημοσύνου αναπέμφθηκε δέηση στο μνημείο του Μάρτυρος Ιερέως στον  προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.  


Ο Θεοφιλέστατος κατά την διάρκεια της δέησης φανερά συγκινημένος αναφέρθηκε στους αγώνες και στις αιματηρές θυσίες των προγόνων μας για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι. Ιδιαιτέρως ανεφέρθη στην συμβολή του κλήρου στον αγώνα για την απελευθέρωση της Πατρίδας μας λέγοντας πως το ράσο του παπά και η φουστανέλα του τσολιά αγωνίστηκαν για να λυτρωθεί αυτός ο τόπος. 
Κλείνοντας κάλεσε όλους να κρατούν ζωντανά στις μνήμες τους αυτά τα ηρωικά πρότυπα θυσίας και προέτρεψε όλους να μιμηθούν αυτές τις αγωνιστικές μορφές.  





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...