Κυριακή 9 Απριλίου 2017

ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ Ι.Ν. ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ


Το Σάββατο, 25η Μαρτίου 2017 και ώρα 4:00 μ. μ., πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του πνευματικού μας κέντρου εορταστική εκδήλωση από τις κατηχητικές ομάδες του Ιερού Ναού μας. Τα παιδιά των Κατηχητικών μας Σχολείων εργάσθηκαν με ενθουσιασμό, υπό την καθοδήγηση των κατηχητών τους, και το τελικό αποτέλεσμα ήταν αξιέπαινο.

Στην αρχή της εορτής όλοι οι παρευρισκόμενοι έψαλαν το κοντάκιο του Ακαθίστου Ύμνου "Τη Υπερμάχω...". Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας εκφώνησε η καθηγήτρια, θεολόγος, κα Αναστασία Κούκουρα.

Τα παιδιά του νηπιακού τμήματος παρουσίασαν, στη συνέχεια, θεατρικό δρώμενο με τίτλο «Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου». Μαθητές και μαθήτριες από το κατώτερο, μέσο και ανώτερο τμήμα του κατηχητικού μας παρουσίασαν τα θεατρικά δρώμενα «Η Ελλάδα και τα παιδιά της», «Το όραμα του Κολοκοτρώνη», «Το φλάμπουρο» και «Η μητέρα του Μακρυγιάννη». Επίσης, ακούστηκαν επίκαιρα ποιήματα και πατριωτικά τραγούδια από τη χορωδία των κατηχητικών μας ομάδων. Τέλος, τα τμήματα παραδοσιακών χορών των κατηχητικών μας παρουσίασαν χορούς από όλη την Ελλάδα, με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Νηπιακό τμήμα: Συρτός στα τρία, Γερακίνα
Μέσο τμήμα: Τσακώνικος, Τσάμικος, Κοφτός, Ανασηκωτός, Καλαματιανός
Ανώτερο τμήμα: Ταπεινός, Ζωναράδικος, Μπαϊντούσκα, Συγκαθιστός

Στο κλείσιμο της εορτής, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, συνεχάρη τα παιδιά των κατηχητικών ομάδων της ενορίας, καθώς και τους κατηχητές τους για τη γεμάτη παλμό επετειακή εκδήλωση. Τόνισε την ανάγκη να διατηρηθεί μέσα μας ζωντανή η ιστορική μνήμη και οι παραδόσεις του τόπου μας. Μακάρι η αγωνιστικότητα, η πίστη και η αγάπη για την πατρίδα που χαρακτήριζαν τους αγωνιστές του ’21 να αποτελούν πρότυπο και καύχημα για κάθε Έλληνα και Ελληνίδα.

























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...