Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης ευλόγησε Βασιλόπιτες σχολείων


Ο Θεοφιλέστατος αφού ευλόγησε τις Βασιλόπιτες του Εσπερινού Γυμνασίου Πατρών, του 12ου Γυμνασίου Πατρών, του 12ου Λυκείου Πατρών, του 2ου Λυκείου,  του Πειραματικού Γυμνασίου και Λυκείου Λάγγουρα Πατρών, ανέφερε μεταξύ άλλων:

"Ελλογιμώτατοι εκπαιδευτικοί, αγαπητά μέλη του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, αγαπητά μου παιδιά, μαθητές και μαθήτριες, 

Σας ευχαριστούμε θερμά για την πρόσκληση που απευθύνατε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Χρυσόστομο και στην ελαχιστότητά μου, για να ευρεθούμε  κοντά σας αυτή την ημέρα και να ευλογήσουμε την Βασιλόπιτα του σχολείου σας. 

Παιδιά μου, οι καθηγητές σας δίνουν τα εφόδια εκείνα τα οποία είναι απαραίτητα διά το μέλλον σας στην κοινωνία, το επάγγελμα, τις επιστήμες και τις τέχνες. 

Η ευτυχία του ανθρώπου εξαρτάται όχι μόνο από την απόκτηση των υλικών αγαθών αλλά από τον αγώνα του για την κάθαρση της καρδιάς, από το γέμισμα της υπάρξεως μας με την παρουσία του Θεού. Η Εκκλησία απευθύνεται προς τους νέους που ποθούν την ελευθερία, την αγάπη, τη δικαιοσύνη και τους καλεί να γνωρίσουν τον Κύριο που είναι η αλήθεια και η ζωή. 

Να πετάτε πάντα ψηλά και να διασχίζετε τους αιθέρες.
Να πηγαίνετε κόντρα στο ρεύμα και να σέβεστε το σχολείο, το οποίο είναι ναός της σοφίας και της γνώσης.

Χρόνια πολλά!
Ευλογημένα χρόνια!"














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...