Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

12η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΤΡΩΝ


Πανηγυρικά ήχησαν οι καμπάνες της Μητροπόλεως των Πατρών την 19η του μηνός Φεβρουαρίου 2005 επί τη εκλογή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών  κ.κ.Χρυσοστόμου  από το σεπτό σώμα της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Μετά την παραίτηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κυρού Νικοδήμου, κλήρος και λαός της Ιεράς Μητροπόλεως των Πατρών διά ιερών αγρυπνιών ,  παρακλήσεων και προσευχών  ζητούσαν από τον Κύριο την ανάδειξη ενός στοργικού  πατρός, ποιμένος και διδασκάλου εις την Αποστολική Εκκλησία των Πατρών.

Και ο Κύριος που εισακούει των προσευχών των τέκνων του  εξέλεξε και απέστειλε στον αποστολικό θρόνο του Αποστόλου Ανδρέου εκ των αρίστων  τον άριστον  δια να ποιμάνει τον θεόφιλο, φιλάγιο και ευλογημένο λαό της Ιεράς Μητροπόλεως των Πατρών.

Η χαρά και η συγκίνηση κλήρου και λαού κορυφώθηκε την επομένη ημέρα με την τέλεση της Χειροτονίας εις Επίσκοπον του σεπτού ποιμενάρχου μας κ. κ. Χρυσοστόμου , προεξάρχοντος του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου και με τη συμμετοχή πλειάδος Αρχιερέων της Αγίας μας Εκκλησίας.

Ιδιαιτέρως συγκινητική υπήρξε η ομιλία του Σεβασμιωτάτου με την οποία εξεδήλωσε όλο τον πλούτο   της αγαπώσης  καρδίας του   προς την Αγία, Ορθόδοξο Εκκλησία μας και προς το ευσεβές πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεως των Πατρών. 

Κλήρος και λαός της Αποστολικής Εκκλησίας των Πατρών καυχώμεθα εν Κυρίω διότι ο άγγελος της τοπικής μας Εκκλησίας αγωνίζεται επί των πνευματικών επάλξεων τον καλόν  αγώνα της Πίστεως και της Εσταυρωμένης Ορθοδοξίας.  

Μας εμπνέει ο ένθεος ζήλος του υπέρ των δικαίων της γλυκυτάτης  πατρίδος μας και  των ελληνορθοδόξων  παραδόσεών μας.

ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΚΑΙ ΘΕΟΠΡΟΒΛΗΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΤΗΣ ΑΓΙΩΤΑΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΑΤΡΩΝ ΗΜΩΝ ΔΕ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΟΥ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΤΗ.

Ο Κερνίτσης Χρύσανθος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...