Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Η ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΑΤΡΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Εξαήμερη προσκυνηματική εκδρομή στους Αγίους Τόπους 6/02/2017 – 11/02/2017 Του Ιερού Προσκυνήματος θα ηγηθή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΑΤΡΩΝ

Πρόγραμμα Εξαήμερης Προσκυνηματικής Εκδρομής στους Αγίους Τόπους

1η Ημέρα (Δευτέρα, 06/02/2017)


Αναχώρηση από το Διεθνή Αερολιμένα “Ελευθέριος Βενιζέλος” με την αεροπορική εταιρεία El Al στις 22:00 και άφιξη στο Διεθνή Αερολιμένα “Μπεν Γκουριόν” του Τελ Αβίβ. Μετάβαση στη Βηθλεέμ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.


2η Ημέρα (Τρίτη 07/02/2017)


Πρωινό στο ξενοδοχείο. Εν συνεχεία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος μετά των προσκυνητών θα επισκεφθούν το Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων, όπου θα λάβουν την ευλογία  του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου Γ΄. Κατόπιν, προσκύνημα στην Αγία Πόλη των Ιεροσολύμων: Μετάβαση στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως και προσκύνηση του Ιερού Τόπου της Αποκαθηλώσεως, του Φρικτού Γολγοθά και του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου και Ζωοδόχου Τάφου του Κυρίου. Προσκύνηση στα ευρισκόμενα εντός του συγκροτήματος του Πανιέρου Ναού της Αναστάσεως παρεκκλήσια «Μη μου Άπτου», «Των Κλαπών», «Αγίου Λογγίνου του Εκατόνταρχου», «Του Ακάνθινου Στεφάνου» και του «Κίονα της Φραγγελλώσεως», και στο Σπήλαιο της Ευρέσεως του Τιμίου Σταυρού από την Αγία Ισαπόστολο Ελένη. Επίσκεψη στο Πραιτόριο, Λιθόστρωτο, Ιερά Μονή των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, Προβατική Κολυμβήθρα της Βηθεσδά, Φυλακή του Αποστόλου Πέτρου. Μετάβαση στη Γεθσημανή, προσκύνηση στο Πάνσεπτο Θεομητορικό Μνήμα της Υπεραγίας Θεοτόκου, και κατόπιν στον τόπο του λιθοβολισμού του Αγίου Πρωτομάρτυρος Στεφάνου. Επίσκεψη στην Αγία Σιών και προσκύνηση στο Υπερώον (στον τόπο του Μυστικού Δείπνου και της Πεντηκοστής), στον Τάφο του Προφητάνακτος Δαβίδ και στον οίκο του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, όπου εκοιμήθη η Υπεραγία Θεοτόκος.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο, βραδινό γεύμα και διανυκτέρευση.


3η Ημέρα (Τετάρτη 08/02/2017)


Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την Τιβεριάδα και ανάβαση στο Όρος Θαβώρ, όπου έγινε η Μεταμόρφωση του Κυρίου. Προσκύνηση στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Ναζαρέτ, στην Ιερά Μονή της Κανά της Γαλιλαίας, όπου ο Κύριος ευλόγησε το Ιερό Μυστήριο του Γάμου τελώντας το πρώτο του θαύμα, και στην Ιερά Μονή των Αγίων Αποστόλων στην Καπερναούμ. Μετάβαση στον Ιορδάνη Ποταμό, αγιασμός εις ανάμνησιν της Βαπτίσεως του Κυρίου.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο, βραδινό γεύμα και διανυκτέρευση

4η Ημέρα (Πέμπτη 09/02/2017)


Πρωινό στο ξενοδοχείο. Μετάβαση στη Βασιλική της Γεννήσεως, στη Βηθλεέμ, και προσκύνηση του Θεοδέγμονος Σπηλαίου της Γεννήσεως του Κυρίου καθώς και του Σπηλαίου των Σφαγιασθέντων υπό του Ηρώδου Νηπίων. Εν συνεχεία, προσκύνηση στις Ιερές Μονές Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, Προφήτου Ηλιού και επίσκεψη στο Χωρίο των Ποιμένων.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο, βραδινό γεύμα και διανυκτέρευση.

[Προαιρετική συμμετοχή στην αγρυπνία που τελείται στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα.]


5η Ημέρα (Παρασκευή 10/02/2017)


Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την Ιεριχώ. Προσκύνηση στην Ιερά Μονή του Σαρανταρίου Όρους (του όρους των πειρασμών του Κυρίου), στην Ιερά Μονή του Προφήτου Ελισσαίου και στον τόπο όπου βρίσκεται η Συκομορέα του Ζακχαίου. Κατόπιν προσκύνηση στις ιερές μονές Αγίου Γεωργίου του Χοζεβίτου, Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου, στον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής και στην Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας, όπου βρίσκεται ο Τάφος του Λαζάρου. Μετάβαση στο Όρος των Ελαιών, όπου ο τόπος της Τελευταίας Προσευχής του Κυρίου, στη μικρή Γαλιλαία, στην Ιερά Μονή της Αναλήψεως.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο, βραδινό γεύμα και διανυκτέρευση.

6η Ημέρα (Σάββατο 11/02/2017)


Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο. Περιήγηση στην Αγία Πόλη των Ιεροσολύμων και κατόπιν μετάβαση στην Ιερά Μονή του Τιμίου Σταυρού, στον Τάφο του Αγίου Συμεών του Θεοδόχου (Καταμόνας) και στη Λύδδα, στον Τάφο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.

Μετάβαση στο Διεθνή Αερολιμένα Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ και αναχώρηση για την Αθήνα στις 19:25μ.μ

ΚΑΘ’ ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΩΝ, ΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ, ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΑΓΙΟΤΑΦΙΤΗ ΞΕΝΑΓΟ, ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΑ ΘΑ ΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΔΕΗΣΕΙΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΕΙΩΝ ΤΟΥΣ.

Το πρόγραμμα ενδέχεται να μεταβληθεί λόγω εκτάκτων συνθηκών ή πρακτικών δυσκολιών.

Οι συμμετέχοντες στην εκδρομή είναι απαραίτητο να διαθέτουν διαβατήριο νέου τύπου σε ισχύ (με ημερομηνία λήξης τουλάχιστον έπειτα από έξι μήνες).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...