Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Η Εορτή του Αγίου Νεκταρίου στην Πάτρα


Με κατάνυξη και εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάστηκε την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016 η Ιερά Μνήμη του εν Αγίοις πατρός ημών Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού στον φερώνυμο Ιερό Ναό της πόλεως μας.

Την παραμονή της εορτής,  εν πληθούση εκκλησία , τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός εσπερινός. Το βράδυ τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία υπό του αιδ. π. Αποστόλου Ζαφείρη.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με τη συμμετοχή ιερέων και διακόνων της Μητροπόλεως μας.

Το εσπέρας της ιδίας ημέρας τελέσθηκαν οι Ιερές Ακολουθίες του Εσπερινού και της Ιεράς Παρακλήσεως και εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η λιτάνευσις ανά τους δρόμους της ενορίας, της Ιεράς Εικόνος και τμήματος Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου το οποίο φυλάσσεται στον Ιερό Ναό.

Στις Ιερές Ακολουθίες χοροστάτησε, με ευχή και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου,  ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος Βοηθός Επίσκοπος της Ιεράς Μητροπόλεως  Πατρών.

Στις ομιλίες του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στην υπομονή, την ταπείνωση, την καρτερία του Αγίου Νεκταρίου αλλά και την αγάπη που εξέφραζε στον Θεανδρικό πρόσωπο του Κυρίου μας Ιησού Χριστού καθώς και της Υπεραγίας Θεοτόκου.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...