Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

Αρχιερατικό συλλείτουργο και χειροτονία στην Πάτρα (ΦΩΤΟ)


ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΑΤΡΑ | ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΠΟΛΥΓΕΝΗΣ

Λαμπρό πολυαρχιερατικό συλλείτουργο τελέστηκε σημερα, Κυριακή 6 Νοεμβρίου στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου Πατρών.

Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ενώ συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος και ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Πατρών τέλεσε την χειροτονία του διακόνου Ιωακείμ Σταματόπουλου σε Πρεσβύτερο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ναός του Αγίου Ανδρέα είναι κατάμεστος από πλήθος πιστών, οι οποίοι συρρέουν κατά εκατοντάδες για να προσκυνήσουν την Αγία Ζώνη απο την Μονή Βατοπαιδίου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η οικογένεια είναι το κύτταρο και προέτρεψε τους γονείς να αντισταθούν στα σύχρονα ισοπεδωτικά καλέσματα της εποχής.

"Η οικογένεια ειναι το κύτταρο της ζωής, κρατήστε την οικογένεια σήμερα! Γκρεμίζονται οι ρίζες της κοινωνίας μας...Αντισταθείτε οι μανάδες και οι πατεράδες στην ισοπέδωση που επιχειρείται με έναν πρωτότυπο και πρωτόγνωρο ισοπεδωτικό οδοστρωτήρα, διότι εσείς θα αντέξετε, εσείς θα κρατήσετε την Ελλάδα όρθια και την κοινωνία μας στα πόδια της" ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος προχείρισε τον νέο Πρεσβύτερο π. Ιωακείμ Σταματόπουλο σε Αρχιμανδρίτη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...