Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ: ΘΕΪΚΟ ΔΩΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΙΚΟΣΤΟ ΑΙΩΝΑ ΥΠΗΡΞΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ


Με ιδιαίτερη εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε σήμερα Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Πατρών. 

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος ο οποίος και ομίλησε επικαίρως.

Στο κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στη χριστιανική ανατροφή που έλαβε ο Άγιος Νεκτάριος από μικρή ηλικία, ανατροφή που θα πρέπει να δίνουν και οι σημερινοί γονείς στα παιδιά τους.

Εν συνεχεία τόνισε πως ο Άγιος ως Μοναχός υπήρξε ολιγαρκής, ακτήμων και υπομονετικός. Ως διδάσκαλος, παράλληλα με τις γνώσεις, καλλιεργούσε τις καρδιές και τις ψυχές των μαθητών του προσφέροντας τους το ορθόδοξο ήθος και ύφος, δηλαδή τον ορθόδοξο τρόπο ζωής.

Ως Επίσκοπος υπήρξε πράος, ευγενής, αυστηρός με τον εαυτό του, αλλά επιεικής με τους άλλους. Αγωνιούσε για την ψυχική σωτηρία των αδελφών, κάτι το οποίο το εξεδήλωνε από άμβωνος, από σχολικής έδρας, αλλά και από το εξομολογητήριο. Υπέφερε τα πάντα για την αγάπη του Χριστού.

Καταλήγοντας ο Θεοφιλέστατος κάλεσε τους πιστούς να δώσουν τα πάντα για την αγάπη του Κυρίου μας, μιμούμενοι τον Άγιο Νεκτάριο, ο οποίος προσέφερε τα πάντα στον Ιησού Χριστό, λαμβάνοντας πλούσια χάρη και ευλογία.

Επίσης ο Θεοφιλέστατος μετέφερε προς το εκκλησίασμα τις θερμές εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου.

Συμπροσευχόμενος στο Ιερό Βήμα ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ατλάντας κ. Αλέξιος, τον οποίον ο Θεοφιλέστατος ευχαρίστησε από καρδίας για την παρουσία του στην ευχαριστιακή σύναξη και του ευχήθηκε δύναμη και ευλογία από τον Κύριο για την συνέχιση του ποιμαντικού του έργου στην μεγάλη σε έκταση και πληθυσμό Ιερά Μητρόπολη Ατλάντας. 

Η Θεία Λειτουργία μεταδόθηκε από τον Ραδιοφωνικό και τον Τηλεοπτικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...