Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΣΕ ΙΕΡΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ

Με λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάστηκε η Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Κυρίου μας σε εορτάζοντες ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών. 

Την Παρασκευή 5 Αυγούστου, παραμονή της εορτής,  ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Κυρίου Μιντιλογλίου Πατρών, πλαισιούμενος από τους αρχιμανδρίτες π. Αρτέμιο Αργυρόπουλο, Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίων Πάντων Βελιμαχίου Τριταίας, π. Ιγνάτιο Κασπίρη, εφημέριο του Ιερού Μετοχίου και π. Ζαχαρία Σπυρόπουλο καθώς και το διάκονο Σωτήριο Μανέτα.  

















Το Σάββατο 6 Αυγούστου χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και τέλεσε τη  Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος Γλαύκου Πατρών. Με το Θεοφιλέστατο συλλειτούργησαν οι εφημέριοι του Ναού Πρωτοπρεσβύτερος π. Αδαμάντιος Τσαγκάρης και πρεσβύτερος π. Νικόλαος Γεωργακόπουλος  καθώς και ο διάκονος  Κωνσταντίνος Τσαγκάρης.














Το απόγευμα της ιδίας ημέρας ο Θεοφιλέστατος χοροστάτησε στον Αναστάσιμο Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως  του Σωτήρος Μπεγουλακίου Πατρών. Μετά το πέρας του Εσπερινού σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή η οποία κατευθύνθηκε στο παρακείμενο κοιμητήριο της ενορίας όπου ετελέσθη επιμνημόσυνη  δέηση υπέρ αναπαύσεως πάντων των εν τω κοιμητηρίω αναπαυομένων αδερφών.










Ο Θεοφιλέστατος στις ομιλίες του ανεφέρθη στο γεγονός της Μεταμορφώσεως στο όρος Θαβώρ και τόνισε ότι μέσα από τη Θεία Μεταμόρφωση φανερώνεται και αποκαλύπτεται ότι ο Κύριος μας είναι ο Υιός και Λόγος του Θεού και ο Σωτήρας του κόσμου. Επίσης στο Θαβώρ αποκαλύπτεται η δόξα του Παραδείσου για τον οποίο πρέπει να αγωνιζόμαστε καθημερινώς με πίστη, ταπείνωση και συμμετοχή στα ιερά μυστήρια της εκκλησίας μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...