Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΠΑΝΑΓΗ ΠΑΪΣΙΟΥ (ΜΠΑΣΙΑ) ΣΤΟ ΛΗΞΟΥΡΙ


Την Τρίτη το πρωί 7 Ιουνίου 2016, ημέρα μνήμης του Οσίου και Θεοφόρου πατρός ημών Παναγή του Μπασιά, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μηνιατών Ληξουρίου, τελέσθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κ.κ. Δημητρίου.

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος, αφού ευχαρίστησε τον Θεόσταλτο Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Δημήτριο για την ευγενική πρόσκληση που του απηύθυνε να παραστεί στην εορτή, ετόνισε τη σημασία της οικογένειας ως κατ' οίκον Εκκλησίας καθώς και τη σημασία της Χριστιανικής ανατροφής των παιδιών, ανατροφή την οποία έλαβε ο Όσιος Παναγής από τους γονείς του. 

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αξία των ασκητικών αγώνων και του χριστιανικού τρόπου ζωής του εορταζομένου Οσίου καθώς και στο διορατικό χάρισμα  που έλαβε από τον Κύριο. 

Τέλος, αναφέρθηκε στους τρεις Αγίους της Κεφαλληνίας, τον Άγιο Γεράσιμο, τον Άγιο Άνθιμο και τον Όσιο Παναγή, τονίζοντας πως και οι τρεις τους δέονται στον Κύριο για την ευλογημένη νήσο της Κεφαλληνίας αλλά και για τους απανταχού της γης Κεφαλλήνες. 

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας τελέσθηκε ο Μεθέορτος Εσπερινός και η Ιερά Παράκλησις καθώς και η Λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος και των Λειψάνων του Οσίου Παναγή στους δρόμους του Ληξουρίου. 

Μεστό νοημάτων ήταν το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου στην πλατεία της νήσου. 











































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...