Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Η κουρά του Μοναχού Γερασίμου (κατά κόσμο Αποστόλη Χαραλαμπάτου)


Ετελέσθη χθες Πέμπτη απόγευμα  στην Ι. Μονή Θεμάτων στην Πύλαρο, η κουρά του μοναχού Γεράσιμου ( κατά κόσμον Απόστολου Χαραλαμπάτου ), από τα Βλαχάτα της Λειβαθούς. Παρόντες ήταν ο Μητροπολίτης Σιατίστης κ. Παύλος, ο Επίσκοπος  Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, και ο  Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ.κ. Δημήτριος, αρκετοί ιερείς και  μοναχοί, οι μοναχές της Ι. Μονής του Αγίου Γερασίμου,  και πλήθος συγγενών και φίλων του Γεράσιμου.  Η λαμπρή τελετή συγκίνησε και χαροποίησε τους πιστούς , καθώς  ένα όνειρο ζωής για τον νεαρό μοναχό, πλέον, έγινε πραγματικότητα.

Ο Γεράσιμος τα τελευταία χρόνια ήταν πάντα δίπλα στον Μακαριστό Μητροπολίτη Γεράσιμο Φωκά, τον φρόντιζε και τον ακολουθούσε παντού. Ηταν μαζί του 24ωρες το 24ωρο και τις κρίσιμες ημέρες από τη χειροτονία του  Δεσπότη μας έως το φτερούγισμα της ψυχής του στον Παράδεισο.  Διακονεί στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου όπου και θα παραμείνει ως διάκος.

Την ακολουθία  της κουράς τέλεσε ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ.κ. Δημήτριος. Το μοναχικό  όνομά του “Γεράσιμος”, ο μοναχός το επέλεξε, προς τιμή του πνευματικού  του πατέρα , μακαριστού Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κυρού Γεράσιμου Φωκά.

Μετά τη λήξη της τελετής ακολούθησε κέρασμα στον υπαίθριο χώρο του ξενώνα της Μονής.

Τάσος Καβαλλιεράτος.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...