Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2016

ΒΡΑΔΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΟΒΡΥΑΣ ΠΑΤΡΩΝ


Με την ευλογία του Θεού και την ευχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών και Ποιμενάρχη μας κ.κ. Χρυσοστόμου πραγματοποιήθηκε και φέτος την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016 στο προαύλιο του Ιερού Ναού της Κοιμήσεως Θεοτόκου Οβρυάς Πατρών με μεγάλη επιτυχία μια θαυμάσια Μουσικοχορευτική Εκδήλωση με συμμετοχή πλήθους λαού.

Σκοπός της εκδήλωσης αυτής ήταν όχι μόνο η έκφραση της ενότητας και της αγάπης μεταξύ των ενοριτών και μη, οι οποίοι ως κέντρο της ζωής του έχουν το Ναό της Παναγίας μας αλλά και η ενίσχυση της Αγιογράφησης του Ιερού Ναού μας.

Στην εκδήλωσή αυτή δεν κατέστη δυνατό να παραβρεθεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, ωστόσο μας τίμησε με την παρουσία του την Κυριακή 5 Ιουνίου στη Τελετή Λήξης του Κατηχητικού μας Σχολείου.

Εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου  ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης , υπεύθυνος Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών και προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίας Ειρήνης Ριγανοκάμπου Πατρών, π. Ειρηναίος Σωτηρόπουλος.

Ο π. Ειρηναίος  μίλησε με θερμά λόγια για τον π. Χαράλαμπο και τούς Συνεργάτες του και τούς επήνεσσε για το έργο το οποίο επιτελούν προς δόξα Θεού και σωτηρία των ανθρώπων. Ευχαρίστησε επίσης, τα χορευτικά σύνολα ,τούς χορηγούς και ευεργέτες στο Εκκλησιαστικό έργο.

Την εκδήλωση επιπλέον τίμησαν με τη παρουσία οι Αδελφοί από την Ιερά Μονή Ομπλού Αχαΐας , ο Αιδεσιμολογιώτατος πρεσβύτερος και εφημέριος του Ι. Ν. Αγίας Ειρήνης Ριγανοκάμπου π. Ιωάννης Κολώνης,  ο οποίος με χαρά έλαβε τον λόγο απευθύνοντας χαιρετισμό καθώς και εγκάρδιους λόγους τόσο για τον π. Χαράλαμπο όσο και για τους συνεργάτες του . Επίσης, σημαντική για εμάς υπήρξε και  η παρουσία Ιερέων από άλλες ενορίες αλλά και τοπικοί άρχοντες. Τα χορευτικά σχήματα που πλαισίωσαν την λαμπρή, παραδοσιακή  και συγχρόνως πνευματική εκδήλωση και τα οποία ευχαριστούμε ιδιαιτέρως ήταν τα εξής:

Το Χορευτικό Τμήμα της Νεανικής Ομάδας της  Αγίας Ειρήνης Ριγανοκάμπου
Το Χορευτικό Λαογραφικό Σύλλογο Μεσσάτιδος, «Φίλερης»,
Το Νεοσύστατο Χορευτικό Τμήμα της Συνάξεων νέων της Ενορίας Κοιμήσεως Θεοτόκου Οβρυάς και
Το χορευτικό του Κατηχητικού της Ενορίας μαςΟι εκπρόσωποι και χοροδιδάσκαλοι όλων των χορευτικών τμημάτων που συμμετείχαν στην παραδοσιακή βραδυά,
Ο κ. Γεώργιος Σπυρόπουλος χοροδιδάσκαλος του χορευτικού τμήματος της Αγ. Ειρήνης Ριγανοκάμπου Πατρών
Ο κ. Ιωάννης Παναγιωτόπουλος χοροδιδάσκαλος του Χορευτικού Λαογραφικού Ομίλου ΦΙΛΕΡΗΣ  &
Η δις Δήμητρα Κορκόντζηλα χοροδιδάσκαλος των χορευτικών  τμημάτων της  Συνάξεως Νέων & του κατηχητικού της Ενορίας μας
Αφού απηύθυναν χαιρετισμό προς το πλήθος και ομίλησαν για αυτή την λαμπρή κίνηση από την ενορία που δεν ξεχνά την παράδοση έδωσαν τη σκυτάλη στο αντίστοιχο χορευτικό τμήμα παρουσιάζοντας μας όμορφες χορευτικές πινελιές από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Ο Αγιογράφος του Ιερού  Ναού κ. Πέτρος Λαμπρινάκος, έκανε μία σύντομη αναφορά στο έργο αγιογραφήσεως του Ιερού Ναού και ευχαρίστησε τόσο τον εκπρόσωπο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου , τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Ειρηναίο Σωτηρόπουλο, τον Αιδεσιμολογιώτο πρεσβύτερο και προϊστάμενο του Ι.Ν. της Κοιμήσεως Θεοτόκου Οβρυάς π. Χαράλαμπο Παπαδόπουλο  όσο και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο για την όμορφη συνεργασία και εμπιστοσύνη της ανάθεσης του έργου.
Δεν θα μπορούσαμε να μην ευχαριστήσουμε τους χορηγούς της Βραδυάς  που στήριξαν το σκοπό μας, που δεν είναι άλλος από την  Αγιογράφηση του ναού μας.

Οι χορηγοί λοιπόν της βραδυάς:

Τα Super Market ΑΡΑΠΗΣ
Την Αθηναϊκή Ζυθοποιία Α.Ε.
Εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Mazda ΧΡΥΣΟΠΟΥΛΟΣ Π. ΚΑΙ ΥΙΟΙ ΟΕ
Τον τηλεοπτικό σταθμό της Ι.Μ. Πατρών ΛΥΧΝΟΣ
Τον Ραδιοφωνικό Σταθμό ΜΕΣΣΑΤΙΔΑ
ΆΘΩΣ – Εκκλησιαστικά Είδη Του Κ. Μπαρζούκα
Τον κ. Δεσηνιώτη – ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΑ
Το κρεοπωλείο ΑΦΟΙ ΖΥΓΟΥΡΑ
Το Κομμωτήριο της κας Γκοτσοπούλου Ελένης
Το γυμναστήριο «Curves» των Νίκη Τζανίνη & Νάνσυ Θεοδωροπούλου
Το κατάστημα οπτικών ΔΕΛΕΓΚΟΣ
Το κομμωτήριο «Hair designs» της κας Καλής Σταυριανού
Το καφεκοπτείο «Punto di Caffee»
Το κατάστημα ΣΠΟΡΟΙ – ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ – ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ του κ. Παπαγεωργίου Ανδρέα
Το Κομμωτήριο «Γωγώ»
το Ζαχαροπλαστείο «ΕΔΕΣΜΑ»
Το «Coffeebrands»
Το κατάστημα «ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ»
Το κατάστημα «ΚΑΡΔΑΡΑΣ»
Το κατάστημα «ΕΠΙΛΕΚΤΟ»
Το κατάστημα ΓΟΥΡΔΟΥΠΗΣ
Τον κ. Ανδρουτσόπουλο Δημήτριο – ξυλουργικά
Το Ψητοπωλείο ΑΡΗΣ
Τον Ιωάννη Παναγιωτόπουλο – ΦΙΛΕΡΗΣ
Το κατάστημα ΨΥΞΗ-ΘΕΡΜΑΝΣΗ – ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΦΟΙ  ΚΟΥΡΤΗ Ο.Ε.
Το Coffee Island
ΑΦΟΙ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ –Κατασκευές Αλουμινίου –Σιδήρου

Επίσης θα θέλαμε να  ευχαριστούμε θερμώς τους εθελοντές και συνεργάτες που βοήθησαν ο καθένας με τον τρόπο του στην ομαλή οργάνωση και διεξαγωγή της εκδηλώσεως αυτής καθώς  και όλους όσους παραβρέθηκαν και ενίσχυσαν και αυτοί οι καθένας με τον τρόπο του στην Ενίσχυση της Αγιογράφησης.

Κάποιες στιγμές από την όμορφη αυτή βραδυά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...