Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΑΣΩΤΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΛΕΟΥΣΗΣ ΠΑΤΡΩΝ


Εν πληθούση Εκκλησία την Κυριακή του Ασώτου, 28 Φεβρουαρίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος ιερούργησε στην Ιερά Μονή Παναγίας Ελεούσης Πιτίτσας – Πατρών.

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος, παίρνοντας αφορμή από την Ευαγγελική περικοπή του Ασώτου, υπογράμμισε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο άνθρωπος όταν απομακρυνθεί από τον Θεό Πατέρα και την σημασία της μετανοίας για την εν Χριστώ σωτηρία μας.

Τον Θεοφιλέστατο πλαισίωσαν: ο Αρχιμανδρίτης π. Ματθαίος Μπαρούσης, Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας, Αμοργού και Νήσων και οι Διάκονοι της Μητροπόλεώς μας π. Κωνσταντίνος Τσαγκάρης και π. Σωτήριος Μανέτας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας η Οσιοτάτη Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής, Μοναχή Μακαρία και οι Αδελφές προσέφεραν στον Θεοφιλέστατο, στην συνοδεία του αλλά και στο εκκλησίασμα Μοναστηριακό κέρασμα.

Ο Θεοφιλέστατος ευχήθηκε στην αδελφότητα να έχουν ψυχοσωματική υγεία να συνεχίζουν να έχουν τις πόρτες της Μονής ανοικτές, εις τρόπον ώστε οι προσκυνητές να ενισχύονται και να ενδυναμώνονται στον προσωπικό τους αγώνα.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...