Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Συμμετοχή του 4ου Γελ Πάτρας στο Μαθητικό Συνέδριο ” Η Θεολογία διαλέγεται με τον σύγχρονο κόσμο “


4ο ΓΕΛ Πάτρας

Το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου μία ομάδα μαθητών της Β΄ Λυκείου του 4ου ΓΕΛ Πάτρας με υπεύθυνους τους καθηγητές Ζαφειρόπουλο Α. (ΠΕ01), Γιαννακοπούλου Χ. (ΠΕ02), Διαμαντόπουλο Αρ. (ΠΕ03), συμμετείχε στο 2ο Μαθητικό Συνέδριο: «Η θεολογία διαλέγεται με τον σύγχρονο κόσμο», το οποίο διοργάνωσε το 1ο Πρότυπο Πειραματικό ΓΕΛ Θεσσαλονίκης «Μανόλης Ανδρόνικος» (http://1lyk-peir-thess.thess.sch.gr/portal/).

Οι εργασίες του πραγματοποιήθηκαν στις αίθουσες του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού (http://www.mbp.gr/), σε έναν υπέροχο χώρο, στολίδι για την πόλη της Θεσσαλονίκης. Η διοργάνωση ήταν άψογη, η φιλοξενία εξαιρετική, ενώ οι μαθητές με τις εκατό περίπου εισηγήσεις τους ανέδειξαν με σοβαρότητα τα θέματά τους.

Οι μαθητές του σχολείου είχαν ως θέμα της εισήγησής τους «Στα ίχνη του Αποστόλου Ανδρέα». Αναφέρθηκαν στον βίο, την κλίση, την αποστολική πορεία και το μαρτύριο του πολιούχου μας, ενώ στη συνέχεια μίλησαν για τα ιερά προσκυνήματα του Παλαιού και Νέου Ιερού Ναού, του αγιάσματος, για την ιστορία του Σταυρού και των ιερών Λειψάνων του Πρωτοκλήτου. Τέλος αναφέρθηκαν στην πρόσκληση, την οποία απευθύνει ο Απόστολος Ανδρέας στον σύγχρονο άνθρωπο να υλοποιήσει το όραμα μίας αλλιώτικης ζωής, της Βασιλείας του Θεού, δίνοντας στην σημερινή κοινωνία τη μαρτυρία των καλών έργων, της πίστης, της ελπίδας και της αγάπης στον αληθινό Θεό. Μία πρόσκληση την οποία απευθύνει ο Απόστολος Ανδρέας προς τον κόσμο ολόκληρο, προς τους λαούς της οικουμένης στα πλαίσια της συλλογικότητας, της οικουμενικότητας και της αλληλοπεριχώρησης.

Συγχαρητήρια στους μαθητές για την εξαιρετική εισήγησή τους, την άψογη παρουσίασή τους και την υποδειγματική συμπεριφορά τους καθ’ όλη την διάρκεια της επισκέψεώς στην συμπρωτεύουσα. Τους ευχόμαστε να έχουν πάντα πρόοδο και την ευλογία του Αποστόλου Ανδρέα.
Συμμετέχοντες μαθητές: 
ΓΑΒΡΙΗΛ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΙΣ Β1
ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΗ Β1
ΖΑΦΕΙΡΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Β1
ΘΕΜΕΛΗ ΕΥΑΝΘΙΑ Β1
ΚΑΤΣΑΜΠΑ ΜΑΡΙΑ Β2
ΚΟΡΔΑΣ ΗΛΙΑΣ Β1
ΛΥΜΠΕΡΑΤΟΥ ΜΑΡΙΑ ΑΝΝΑ Β5
ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ Β3
ΜΠΑΧΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ Β3
ΜΠΟΤΣΟΛΟΥ ΠΑΥΛΙΝΑ Β3
ΝΤΕΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Β4
ΝΤΡΕΝΟΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Β4
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ Β4
ΠΑΤΑΚΙΑΡΑ ΑΚΡΙΒΗ Β4
ΡΑΓΚΑΒΑΝΗ ΜΑΡΙΝΑ Β4
ΣΙΓΑΛΑ ΣΤΕΡΙΑΝΗ Β5
ΤΖΑΜΑΚΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ Β5
ΤΣΙΛΙΓΙΑΝΝΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Β4
ΤΣΟΥΡΑΜΑΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ Β5
ΧΑΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ Β5

Επιβλέποντες καθηγητές: Ζαφειρόπουλος Ανδρέας, ΠΕ-01
Γιαννακοπούλου Χαρίκλεια, ΠΕ-02
Διαμαντόπουλος Αριστείδης, ΠΕ-03









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...