Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΣΤΟ ΑΤΕΙ ΠΑΤΡΩΝ


Με λαμπρότητα εορτάστηκαν οι Προστάτες των γραμμάτων και της παιδείας στον Ιερό Ναό των Τριών Ιεραρχών που ευρίσκεται στον αύλειο χώρο του Ανωτάτου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Δυτικής Ελλάδος, στην Πάτρα. 

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός κατά τον οποίον χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ο οποίος για πολλά χρόνια υπήρξε υπεύθυνος της ποιμαντικής διακονίας του Ιδρύματος. 

Ο Θεοφιλέστατος ομίλησε με απλούς λόγους για την πνευματική και επιστημονική ζωή των Τριών Ιεραρχών και τόνισε πως η παρουσία του Ιερού Ναού μέσα στο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα αποτελεί ιδιαίτερη ευλογία τόσο για τους διδάσκοντες, όσο και για τους διδασκόμενους. 

Στην Ακολουθία του Εσπερινού παρέστησαν ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Καθηγητής κ. Βασίλειος Τριανταφύλλου, ο πρ. Πρόεδρος κ. Σωκράτης Καπλάνης, Καθηγητές, καθώς και Φοιτητές του Ιδρύματος. 

Μετά το πέρας της Ακολουθίας ο Πρόεδρος προσκάλεσε τον Θεοφιλέστατο και την συνοδεία του στο Γραφείο του όπου υπήρξε η δυνατότητα για συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων. 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...