Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΕΥΛΟΓΗΣΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΟΣΕΡΒΙΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ Ν. ΑΧΑΪΑΣ


Την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας Πατρών, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο, ευλόγησε την Βασιλόπιτα του Συνδέσμου Ελληνοσερβικής φιλίας Νομού Αχαΐας "Αγία Σοφία – Άγιος Σάββας".

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος εμνήσθη ημερών αρχαίων, δεδομένου ότι αρκετές φορές , ως Αρχιμανδρίτης, συνόδευσε τις αποστολές αγάπης (ανθρωπιστική βοήθεια) προς τους εμπερίστατους Σέρβους αδελφούς μας, οι οποίοι βρίσκονταν τότε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Συνοδοί επίσης των εν λόγω αποστολών ήταν ο Πρωτοπρεβύτερος π. Ερμολάος Μασσαράς, αλλά και άλλοι Ιερείς της Μητροπόλεως Πατρών.

Για τον λόγο αυτό άλλωστε η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου της Σερβίας, επί Πατριάρχου Παύλου, του απένειμαν το παράσημο του Πατριαρχείου της Εκκλησίας της Σερβίας. 

Από την πλευρά του Συνδέσμου ο. π. Ερμόλαος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο για την αγάπη του προς τον Σύνδεσμο αλλά και τον Θεοφιλέστατο για την παρουσία του στην Κοπή της Βασιλόπιτας και για την στήριξή που προσφέρει με την δυναμική του παρουσία στο σύνδεσμο σε χρόνια πέτρινα και δύσκολα.  




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...