Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΕΥΛΟΓΗΣΕ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΑΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


Σε μια σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, το Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Δυτικής Ελλάδος έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα, στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του Ιδρύματος. 

Την Βασιλόπιτα ευλόγησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως του Προέδρου του Ιδρύματος κ. Βασιλείου Τριανταφύλλου. 

Ο Θεοφιλέστατος στο σύντομο χαιρετισμό του μετέφερε προς όλους τους παρευρισκομένους τις θερμές εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου και στη  συνέχεια αναφέρθηκε στους προστάτες Αγίους των γραμμάτων, στους Τρεις Ιεράρχες λέγοντας τα εξής: "Την 30η Ιανουαρίου η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει Άνδρας σοφούς και επιστήμονας και συνετούς, τους Τρεις Ιεράρχες, τον ένδοξο Βασίλειο, τον ένδοξο νου τον Γρηγόριο τον Θεολόγο και τον υψηπέτη του πνεύματος τον Ιωάννη τον Χρυσόστομο. Και οι τρεις, ζωντανές παρουσίες στον χώρο της οικουμενικής Ορθοδοξίας. Τους τιμάμε για την αγιότητα του βίου τους, για την ιεραποστολική τους δράση, για την ευρυμάθειά τους, για το συγγραφικό τους έργο. Είναι αυτοί οι οποίοι κράτησαν την ισότητα προς όλες τις τάξεις των ανθρώπων, δούλους, λεπρούς, φτωχούς, διότι όλοι οι άνθρωποι είναι αδελφοί μας. Οι Τρεις Ιεράρχες συνδυάζουν πράξη και θεωρία. Κάνουν πράξη την διδασκαλία του Σωτήρος Χριστού, την διδασκαλία της αγάπης. Δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους νέους..."

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης το Χορευτικό Τμήμα του Ιδρύματος χόρεψε Ελληνικούς Παραδοσιακούς Χορούς.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...