Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ


Σήμερα Παρασκευή 29 Ιανουαρίου ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Πατρών.

Κατ' αυτήν την ημέρα εκκλησιάστηκαν στην Ενορία τα Σχολικά Συγκροτήματα της περιοχής, στα πλαίσια του Εορτασμού των Τριών Ιεραρχών των προστατών της παιδείας.

Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του προς τους μαθητές αναφέρθηκε εκτενώς στη ζωή και τη δράση των τριών αυτών μεγάλων Πατέρων της Εκκλησίας μας. Τόνισε, πως δικαίως η Εκκλησία μας τους όρισε προστάτες της Παιδείας, διότι και οι τρεις υπήρξαν μεγάλοι Πατέρες της Εκκλησίας μας, αλλά και σοβαροί επιστήμονες και μελετητές. Τέλος, επαίνεσαι τους διδασκάλους και μαθητές που τίμησαν με τον εκκλησιασμό τους τους προστάτες των γραμμάτων, παρ' όλη την προσπάθεια που γίνεται από κάποιους να καταργηθεί ο σημαντικός αυτός εορτασμός, λέγοντας τα εξής: "Αγαπητοί μου δάσκαλοι και αγαπητά μου παιδιά σας επαινώ που κωφεύετε στις σειρήνες όλων αυτών που θέλουν να καταργήσουν την εορτή της παιδείας και σας εύχομαι οι Άγιοι Τρείς Ιεράρχες να είναι οι φωτεινοί οδοδείκτες που θα φωτίζουν τον δρόμο σας..."

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος μετέβη στο 55ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, κατόπιν προσκλήσεως της Διευθύντριας και του Συλλόγου των Διδασκόντων, προκειμένου να ευλογήσει την Βασιλόπιτα του Σχολείου. Ο Θεοφιλέστατος ευχήθηκε σε όλους Καλή και Ευλογημένη Χρονιά, μεταφέροντας επίσης και τις θερμές εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου.

Το φλουρί κέρδισε ο Μαθητής Ανδρέας Παρασκευόπουλος τον οποίον συνεχάρη από καρδίας ο Θεοφιλέστατος. 










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...