Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

Πρωτοχρονιάτικη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Βραχνεΐκων


Μετά πάσης μεγαλοπρεπείας και εκκλησιαστικής λαμπρότητος εορτάστηκε την Παρασκευή 1η Ιανουαρίου 2016 η περιτομή του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, η μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Βασιλείου του Μεγάλου , Αρχιεπισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας του ουρανοφάντορος και η έλευση του νέου έτους εις τον Ιερόν Ναόν Αγίου Βασιλείου Βραχνεΐκων  Πατρών.

Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος με τη συμμετοχή των εφημερίων του Ναού π. Σωτηρίου Μανωλόπουλου, π. Γεωργίου Μουγκογιάννη και των Διακόνων Κωνσταντίνου Τσαγκάρη και Σωτηρίου Μανέτα .

Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην αξία του χρόνου, στους στόχους που πρέπει να θέσουμε και στον επαναπροσανατολισμό της πορείας μας προς τα αιώνια, τα άφθαρτα, τα παντοτινά. Εν συνεχεία μίλησε για τη μεγαλειώδη μορφή του Ιεράρχου της Εκκλησίας μας Μεγάλου Βασιλείου , ο οποίος πρέπει να αποτελεί το πρότυπο της ζωής όλων μας. Σπούδασε σε ειδωλολατρικές σχολές αλλά δεν επηρεάστηκε από τίποτα , έζησε σε ειδωλολατρικό περιβάλλον, είχε διδάσκαλο ειδωλολάτρη, το Λιβάνιο, κι όμως κράτησε την πίστη του στον αληθινό Θεό και έγινε κληρικός. Ο Άγιος άφησε πίσω του ένα υπέροχο και θαυμάσιο έργο, την περίφημη Βασιλειάδα, δημιούργημα της αγίας του ζωής. Επίσης αναδείχθηκε πρόμαχος της ορθοδόξου πίστεως. Ο Θεοφιλέστατος κατέληξε την ομιλία του προτρέποντας τους πιστούς τον καινούργιο χρόνο να τον περάσουμε κοντά στο Χριστό, μέσα στην εκκλησία, με συνέπεια στο πιστεύω μας, με αγιότητα βίου και με μετάνοια.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...