Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ


Με το «ΜΕΓΑΛΟ ΒΡΑΒΕΙΟ» βραβεύθηκαν οι μαθητές της Α΄τάξης του Γενικού Εκκλησιαστικού Λύκειο Πατρών σε Πανελλήνιο διαγωνισμό.

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε κατά το παρελθόν σχολικό έτος από το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού.

Οι μαθητές κλήθηκαν μέσα από μία ταινία μικρού μήκους, να αποτυπώσουν και να παρουσιάσουν την ιστορία του σχολείου τους.      Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης, όπου έδωσαν το παρόν σχολεία από όλη την Ελλάδα.

«ΜΕΓΑΛΟ ΒΡΑΒΕΙΟ», εκτός του Εκκλησιαστικού Λυκείου Πατρών, πήραν το Εκκλησιαστικό Λύκειο Βελλάς Ιωαννίνων, το 3ο ΓΕΛ Νέας Σμύρνης και το 2ο ΓΕΛ Πύργου Ηλείας. Από τα ΕΠΑΛ, το 3ο ΕΠΑΛ Σιβιτανιδείου Καλλιθέας, το 1ο ΕΠΑΛ Άργους. Από τα Γυμνάσια διακρίθηκαν το 6ο Γυμνάσιο Λαμίας,  το Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Νέας Σμύρνης και το 3ο Γυμνάσιο Φλώρινας. Από τα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία διακρίθηκαν το 9ο Δημοτικό Νέας Ιωνίας, το Δημοτικό Σχολείο Πύργου Τήνου, το 2ο Νηπιαγωγείο Δραπετσώνας και το Νηπιαγωγείο Κερασιάς Πέλλας.


Πολλά ακόμη σχολεία από όλες τις γωνιές της Ελλάδας έλαβαν τιμητικές διακρίσεις παρουσιάζοντας σημαντικά δείγματα δουλειάς, που ανέδειξαν την ιστορία του σχολείου τους μέσα από αρχειακή έρευνα, συνεντεύξεις και μαρτυρίες.

Το Γενικό Γραμματέα Θρησκευμάτων του ΥΠ.Π.Ε.Θ. εξεπροσώπησε ο π. Σταύρος Μπόζος, Διευθυντής Θρησκευτικής Εκπαίδευσης, ο οποίος απένειμε το «Μεγάλο Βραβείο» στο Θεολόγο καθηγητή κ. Νικόλαο Κώσταλο και στους μαθητές Αναστάσιο Αθανασόπουλο και Σταύρο Σφακιανάκη, που εκπροσώπησαν το Εκκλησιαστικό Λύκειο Πατρών. Ο π. Σταύρος Μπόζος αναφέρθη στη μακραίωνη ιστορία της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης καθώς και στο ρόλο που επιτελούν τα Εκκλησιαστικά Σχολεία στη σύγχρονη κοινωνία.

Αξίζουν συγχαρητήρια στους μαθητές του Εκκλησιαστικού Λυκείου Πατρών, οι οποίοι απέδειξαν έμπρακτα, ότι σε μια εποχή δύσκολη και δυσοίωνη, μπορεί ο καθένας να προοδεύσει και να μεγαλουργήσει, έχοντας θέληση και όρεξη για εργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...