Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΟΤΩΝ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ


Στα πλαίσια των ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΕΙΩΝ 2015 η Ιερά Μητρόπολις Πατρών και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στηρίζοντας το Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών, συνδιοργάνωσαν τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου και ώρα 11 π.μ. στην Αγορά Αργύρη, ημερίδα με θέμα «Ενημέρωση και Ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για την Προσέλκυση των Εθελοντών Μυελού των Οστών».

Η προσφορά Μυελού των Οστών έχει αλτρουιστικό χαρακτήρα, καθώς συμβάλλει στην αντιμετώπιση αιματολογικών παθήσεων  όπως η λευχαιμία. Η ενημέρωση της κοινωνίας και η ευαισθητοποίησή της για τη δυνατότητα προσφοράς αιμοποιητικών κυττάρων είναι υποχρέωση και ένδειξη αλληλεγγύης, ανιδιοτέλειας και σεβασμού στην ανθρώπινη ζωή.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο εκπροσώπησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, Βοηθός Επίσκοπος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών. 

Ο Θεοφιλέστατος στο χαιρετισμό του μετέφερε τις θερμές εγκάρδιες ευχές του σεπτού Ποιμενάρχου μας, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου και την αμέριστη συμπαράστασή του στην προσπάθεια αγάπης του Κέντρου Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ευαισθησία που πρέπει να επιδείξουμε στον τομέα αυτό, μιμούμενοι τον πρώτο αιμοδότη, τον Κύριό μας Ιησού Χριστό, που δια του αίματός του μας έσωσε και μας λύτρωσε από την αμαρτία και τον θάνατο. Τέλος προέτρεψε και ευχήθηκε να πολλαπλασιαστούν οι δότες μυελού των οστών, έτσι ώστε κάθε ασθενής να μπορέσει να αντιμετωπίσει την δοκίμασία της ασθένειάς του μέσα από την φιλάνθρωπη προσφορά ενός συμβατού με αυτόν δότη.


Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν οι:

Παναγιώτα Κλωνή, καθηγήτρια του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, που θα κάνει παρουσίαση έρευνας που διεξήχθη στην Δυτική Ελλάδα από σπουδαστές του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας με θέμα «Καρκίνος του Αίματος, μεταμόσχευση Μυελού των Οστών-Πρόληψη- Ενημέρωση, Τρόποι Παρέμβασης-Εθελοντισμός»,

Αλέξανδρος Σπυριδωνίδης, Διευθυντής Μονάδας Μεταμόσχευσηγς Μυελού των Οστών Πανεπιστημίου Πατρών και του ΚΕΔΜΟΠ «χάρισε ζωή»,

Χριστίνα Καρακωνσταντή, λήπτρια μοσχεύματος από εθελοντή δότη Μυελού των Οστών η οποία θα μας μεταφέρει τη βιωματική της εμπειρία.

Την εκδήλωση συντόνιζε η δημοσιογράφος Μαρίνα Ριζογιάννη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...