Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ: "ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ..."


Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος προεξήρχε της Ακολουθίας του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών. 

Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του προς το εκκλησίασμα αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή της Κυριακής ΣΤ' Λουκά, η οποία αναφέρεται στη θεραπεία του δαιμονιζομένου των Γαδαρηνών, τονίσας πως ο Κύριός μας ήρθε για να ελευθερώσει το ανθρώπινο γένος από την εξουσία του διαβόλου και από τον φόβο του θανάτου, κάτι το οποίο επετεύχθη μέσω της Σταύρωσης και της Ανάστασής Του.

Εν συνεχεία, ο Θεοφιλέστατος παραλλήλισε τη συμπεριφορά των Γαδαρηνών, οι οποίοι έδιωξαν τον Κύριό μας από τη χώρα τους, με τη συμπεριφορά τη δική μας, υπογραμμίζοντας πως και εμείς διώχνουμε καθημερινά τον Ιησού Χριστό από τη ζωή μας, από τα σχολειά μας, από την οικογένειά μας, με αποτέλεσμα να βιώνουμε τον πνευματικό μηδενισμό μας, καθιστώντας ολόκληρη την ύπαρξή μας ευτελή.

Κλείνοντας, ευχήθηκε να αγωνιστούμε και εμείς κατά των πονηρών πνευμάτων που καταδυναστεύουν τη ζωή μας, ζητώντας την παρέμβαση και αρωγή του Κυρίου στον αγώνα μας αυτό, μιμούμενοι τον δαιμονισμένο των Γαδαρηνών, ο οποίος έγινε μάρτυρας της αγάπης του Χριστού και με τον λόγο και με τα έργα του.  







Πηγή: http://episkopos-kernitsis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...