Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ


Με ιδιαίτερη εκκλησιαστική λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε χθες το απόγευμα ο Μεθέορτος Εσπερινός και η Ιερά Παράκλησις προς τον Άγιο Γεράσιμο στον ομώνυμο Ιερό Ναό της πόλεώς μας. 

Στις Ιερές Ακολουθίες χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.

Κατά την σύντομη ομιλία του προς το πολυπληθές εκκλησίασμα ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Όσίου Γερασίμου αλλά και σε θαυμαστά γεγονότα τα οποία συνέβησαν στην Κεφαλονιά την εποχή που ο Άγιος έδρασε στο νησί. 

Κατά την διάρκεια της Ιεράς Παρακλήσεως τελέσθηκε υπό του Θεοφιλεστάτου Ιερό Τρισάγιο υπέρ μακαρίας μνήμης του Μακαριστού Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κυρού Γερασίμου. Ιδιαίτερα συγκινημένος ο Θεοφιλέστατος, αλλά και όλοι σχεδόν οι πιστοί, ευχήθηκε η μνήμη του Δεσπότη μας του Γερασίμου  να είναι ΑΙΩΝΙΑ.

Μετά το πέρας των Ιερών Ακολουθιών πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος του Αγίου ανά την Ενορία με την συνοδεία της Μπάντας του Δήμου Πατρέων. 

Τέλος ο Θεοφιλέστατος ευχαρίστησε τους Ιερείς του Ναού αλλά και την Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου των εν Πάτραις Κεφαλλήνων για την προσκλησή τους να συμμετάσχει στις Ιερές Ακολουθίες. 











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...