Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ: "ΕΠΙΓΕΙΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΙ ΟΥΡΑΝΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ"


Την Δευτέρα 19 Οκτωβρίου το απόγευμα ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος προξήρχε στην Ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού, επί τη Ανακομιδή του Ιερού Λειψάνου του Οσίου πατρός ημών Γερασίμου του νέου Ασκητού, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου της πόλεώς μας. 

Μετά το πέρας του Μεγάλου Εσπερινού τελέσθηκε η Ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως προς τον Άγιο Νεκτάριο κατά την οποία ο Θεοφιλέστατος κήρυξε τον θείο λόγο.

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στην αγία βιοτή του Οσίου Γερασίμου. Χαρακτηριστικά, τόνισε ότι ο Άγιος είχε λαμπρά οικογενειακή καταγωγή εκ της Βασιλίδας των πόλεων και έλαβε χριστιανική ανατροφή από τους ευσεβείς γονείς του. Η φιλομάθειά του τον οδήγησε σε μοναστικά κέντρα της εποχής εκείνης, προκειμένου να γνωρίσεις Αγίους ασκητάς και γέροντες. Κατέληξε στον Άθωνα, στο περιβόλι της Παναγίας, όπου και έλαβε το Μοναχικό Σχήμα. Κατόπιν, μετέβη στην Κωνσταντινούπολη για να προσκυνήσει τους τάφους των προγόνων του, την Αγιά Σοφιά, αλλά και όλα τα Ιερά Προσκυνήματα της Πόλης. Εν συνεχεία μετέβη στους Αγίους Τόπους όπου ικανοποίησε τον ιερό του πόθο να ευρεθεί και να προσκυνήσει τα πανάγια προσκυνήματα. Εκεί αξιώθηκε να λάβει την Ιεροσύνη. Τελευταίος σταθμός του ήταν η νήσος Κεφαλληνία όπου καλείται να ενισχύσει τους πιστούς Χριστιανούς στην Ορθόδοξη πίστη. Ίδρυσε Μοναστήρι που το ονόμασε Νέα Ιερουσαλήμ, αφενός για να ενθυμείται τους Αγίους Τόπους, αφετέρου δε την Άνω Ιερουσαλήμ, την Βασιλεία του Θεού, όπου είναι και ο προορισμός του ανθρώπου, κατέληξε ο Θεοφιλέστατος. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...