Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 1ΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΙΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΝ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ


Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από την ημέρα που ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος έλαβε διά των σεπτών χειρών του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου το βαθμό της Αρχιερωσύνης και κλήθηκε να διακονήσει την Ιερά Μητρόπολη Πατρών ως Βοηθός Επίσκοπος του Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου.

Η χειροτονία τελέσθηκε στις 13 Οκτωβρίου 2014 στο Νέο Ιερό Ναό του Αγίου  Ανδρέου Πολιούχου Πατρών, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, με την συμμετοχή πλειάδος Αρχιερέων, Ιερέων και Διακόνων και πιστών απ' όλη σχεδόν την Ελλάδα.

Σήμερα Τρίτη 13 Οκτωβρίου και στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Πατρών τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία κατά την οποίαν προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, πλαισιούμενος υπό των ιερέων αρχιμ. Γερβασίου Χριστοδουλοπούλου, π. Σπυρίδωνος Γκολώνη, π. Αποστόλου Ζαφείρη, π. Δημήτριου Χατζηαθανασίου και των διακόνων Κασσιανού Ιατρού, Ιεροθέου Ανδρουτσοπούλου, Κωνσταντίνου Τσαγκάρη και Σωτηρίου Μανέτα.

Ο Θεοφιλέστατος ευχαρίστησε από καρδίας τους ιερείς, τους διακόνους και τους πιστούς για τη συμμετοχή τους στην ευχαριστιακή σύναξη και τις εγκάρδιες ευχές τους επι τη επαιτείο της εις επίσκοπον χειροτονίας του.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος δέχθηκε τις ευχές κλήρου και λαού στο Πνευματικό Κέντρο του ιερού ναού όπου προσφέρθηκε πλούσιο εκκλησιαστικό κέρασμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...