Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ ΤΩΝ ΠΑΤΡΩΝ


Την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος τέλεσε τον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών.

Ο Θεοφιλέστατος στο κήρυγμά του ομίλησε για το ένδυμα της ψυχής, το οποίο θα πρέπει να το διατηρούμε καθαρό,  προφυλάσσοντας την ψυχή μας από την αμαρτία. Αυτό μπορούμε να το πετύχουμε με την συμμετοχή μας στα μυστήρια της Εκκλησίας μας και ιδιαιτέρως σε αυτά της Ιεράς Εξομολογήσεως και της Θείας Ευχαριστίας. 

Ακολούθως ο Θεοφιλέστατος τόνισε πως ο σημερινός τρόπος ζωής μας ρυπαίνει το ένδυμα της ψυχής μας, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να βιώσουμε τον καθαρό χριστιανικό τρόπο ασκήσεως. 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργία τελέσθηκε το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του μακαριστού π. Θεμιστοκλέους Δρουκοπούλου, Εφημερίου του Ιερού Ναού Παντανάσσης Πατρών. 

Ο Θεοφιλέστατος ομίλησε με θερμούς λόγους για τον μακαριστό υπογραμμίζοντας πως υπήρξε ένας σεμνός και ιδιαίτερα χαρισματικός κληρικός, ο οποίος έδωσε τα πάντα για το καλό της Εκκλησίας και του λογικού ποιμνίου. 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...