Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

«Βούλιαξαν» τα Ομαλά για τον Άγιο Γεράσιμο (ΦΩΤΟ)


Το αδιαχώρητο από τον κόσμο δημιουργήθηκε σήμερα το πρωί στα Ομαλά, όπου επισκέπτες από την Κεφαλονιά, από την υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά και από άλλες χώρες έσπευσαν εκεί για να προσκυνήσουν τον Πολιούχο μας, Άγιο Γεράσιμο.

Στη Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Νίκαιας κ. Αλέξιος πλαισιωμένος από τον Τοποτηρητή Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Γερμανό και τον Επίσκοπο Κερνίτσης κ. Χρύσανθο.

Το παρόν έδωσαν οι πολιτικές και πολιτιακές εξουσίες του τόπου μας, με τον Υφυπουργό, Τέρενς Κουίκ, να εκπροσωπεί την κυβέρνηση. Εκεί ήταν η Βουλευτής του νομού μας, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο Περιφερειάρχης, Θόδωρος Γαλιατσάτος, ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς, Αλέξανδρος Παρίσης, ο Βουλευτής στην Β Αθήνας, Γεράσιμος Γιακουμάτος και άλλοι επίσημοι, εκπρόσωποι κομμάτων, φορέων και δημοτικών παρατάξεων.

Στην ομιλία του ο Νικαίας Αλέξιος, αφού μίλησε για τον Άγιο Γεράσιμο, έκανε εκτενή αναφορά στον Μακαριστό Μητροπολίτη Γεράσιμο, παρουσία του αδελφού του, Θανάση, εκεί όπου έκανε το εκκλησίασμα να δακρύσει.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η λιτανεία του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου μέχρι τον Πλάτανο, όπου εψάλη δέηση.

Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες (ήλιος και καύσωνας) οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι φέτος ο κόσμος ήταν περισσότερος από κάθε άλλη φορά.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος














Πηγή: http://www.romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...