Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΝΘΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ


Πηγή: e-kefalonia.net

Του Αντώνη Καγγελάρη
Μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και με τη συμμετοχή πολλών αρχιερέων και πλήθους ευσεβούς λαού, ετελέσθη το Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του πολύκλαυστου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κυρού Γερασίμου.
Της Θείας Λειτουργίας, που τελέσθη στη Ιερά Μονή Αγίου Γερασίμου προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος και συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ηλείας κ. Γερμανός, ο και Τοποτηρητής, Μαραθώνος κ. Μελίτων, Βρεσθένης κ. Θεόκλητος Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος, Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, Ηλιουπόλεως κ. Θεόδωρος, Ζακύνθου κ. Διονύσιος και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Αβίδου κ. Κύριλλος και Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.
Λόγους αγαθούς για το πρόσωπο του εκλιπόντος Ιεράρχη εξεφώνησε ο Τοποτηρητής της Ι. Μητροπόλεως , Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος.
Από τις αρχές του νησιού, έδωσαν το παρών η Βουλευτής του Νομού, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Παναγιώτης Φιλίππου, Σωτήρης Κουρής, οι Αντιδήμαρχοι, Βαγγέλης Κεκάτος, Σπύρος Ματιάτος, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ, Αγγελος Κωνσταντάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Γηροκομείου, Μάκης Αποστολάτος, ο τ. Υπουργός, Πέτρος Αλιβιζάτος, ο τ. Νομάρχης, Διονύσης Λευκαδίτης και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας.
Μετά το πέρας της Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης Χρυσανθος ετέλεσε Τρισάγιο επί του τάφου του Μακαριστού Ιεράρχη. Σύσσωμος ο κλήρος και ο λαός με δάκρυα στα μάτια εξεφώνησε το ‘’Άξιος’’ για το πολυσέβαστο Ποιμενάρχη του.






 











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...