Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος στο thebest.gr για τον νεοεκλεγέντα Μητροπολίτη Κεφαλονιάς - "Διακρίνεται από ζήλο και πνευματικότητα"


Χαρμόσυνη η σημερινή μέρα για την ιερά Μητρόπολη της Κεφαλονιάς καθώς η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην συνεδρίαση της την Τρίτη 26 Μαϊου 2015 το πρωί προέβη στην πλήρωση της χηρεύουσας Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας εκλέγοντας νέο Μητροπολίτη τον αγαπητό σε όλους Πρωτοσύγκελλο της εκεί Ιεράς Μητροπόλεως από το 1998, Αρχιμανδρίτη Γεράσιμο Φωκά, με 69 ψήφους.

Το thebest.gr επικοινώνησε με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κερνίτσης, Βοηθό του Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρύσανθο Στελλάτο, ο οποίος και έλκει την καταγωγή του από την Κεφαλονιά και γνωρίζει όπως μας είπε τον νέο Μητροπολίτη από τότε που ήταν ακόμη λαικός.

«Είχε πάντοτε μεγάλη αγάπη και κλίση προς τον Θεό και την εκκλησία. Εξελέγη νέος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας ο π. Γεράσιμος, ο επί σειρά ετών Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως του νησιού, ο οποίος είναι αγαπητός στους ιερείς και του κατοίκους του νησιού και στους λοιπούς Κεφαλλήνες όπου αυτοί κατοικούν. Διακρίνεται για τον ζήλο και την πνευματικότητα του, την βαθιά πίστη και αγωνιστικότητα του και πάντοτε όλα αυτά τα χρόνια προσπαθεί για το καλύτερο δυνατό της τοπικής εκκλησίας.

Επίσης ο Γεράσιμος Φωκάς γνωρίζει εκ του πλησίον τα θέματα και προβλήματα της Μητροπόλεως Κεφαλληνίας και διαδέχεται τον αοίδιμο Μητροπολίτη πρώην Κεφαλληνίας κυρό Σπυρίδωνα, έναν ιεράρχη που άφησε αγαθή μνήμη και σπουδαίο έργο, που λειτούργησε με αγάπη και ενωτικά και είχε μία λαμπρά και πολύχρονη αρχιερατεία για τριάντα και πλέον χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά στο thebest.gr ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος ο οποίος αγαπά ιδιαίτερα την Κεφαλονιά και κάθε καλοκαίρι όπως και τον Οκτώβριο επισκέπτεται το πανηγύρι του Πολιούχου του νησιού, Αγίου Γερασίμου στην ιερά μονή στην κοιλάδα των Ομαλών.

Η επίσημη Τελετή χειροτονίας του νέου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας ορίστηκε να γίνει από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο αυτή την Κυριακή 31 Μαίου 2015 το πρωί στον ιερό ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου στην οδό Σκουφά στο Κολωνάκι ενώ θα ακολουθήσει σε λίγες μέρες (δεν έχει οριστεί ακόμα) και η τελετή ενθρόνισης στον Μητροπολιτικό ιερό ναό Ευαγγελιστρίας της Κεφαλονιάς στο Αργοστόλι.

Τέλος να αναφέρουμε πως το περασμένο σαββατοκύριακο ο κ.κ. Χρύσανθος επισκέφθηκε την Ιθάκη μετά από πρόσκληση του Μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης κ.κ. Θεόφιλου και παρέστη και μίλησε στην θρησκευτική ιερά πανήγυρη του Οσίου πατρός Ιωακείμ του νέου Ιθακησίου, ο βίος και η δράση του οποίου μοιάζει με αυτή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.

Ο Εψηφισμένος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ.κ. Γεράσιμος (κατά κόσμον Ευάγγελος-Γεράσιμος Φωκάς), έχει γεννηθεί στο Αργοστόλι Κεφαλληνίας στις Μαρτίου 1951 (είναι 64 ετών) και είναι υιός του Σπυρίδωνος και της Αναστασίας Λαγγούση.

Μετά την εγκύκλια μόρφωσή του στην Κεφαλονιά, όπως αναφέρει το σάιτ romfea.gr απ’ όπου και η φωτ., φοίτησε στην Θεολογική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου έλαβε το πτυχίο του το 1998.

Μοναχός εκάρη στις 20 Μαρτίου 1988 στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου του Αγίου Όρους.

Άξιο αναφοράς είναι πως ο κ.κ. Γεράσιμος χειροτονήθηκε από τον μακαριστό Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κυρό Σπυρίδωνα (Καλαφατάκη), αφ’ ενός μεν Διάκονος στις 9 Ιουλίου 1989, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς, αφ’ ετέρου δε Πρεσβύτερος στις 30 Απριλίου 1998, στην Ιερά Μονή Αγίου Γερασίμου Ομαλών, λαμβάνοντας συνάμα το οφίκιο του Αρχιμανδρίτη.

Eπιμέλεια - ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...