Δευτέρα, 25 Μαΐου 2015

ΤΟΥΣ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟ ΤΙΜΗΣΕ Η ΤΡΙΠΟΛΗΣτις λατρευτικές εκδηλώσεις για τους Νεομάρτυρες Δημήτριο και Παύλο, προστατών της Τριπόλεως, συμμετείχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος μετά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσόστόμου, κατόπιν προσκλήσεως του οικείου Ποιμενάρχου κ.κ. Αλεξάνδρου.
Την παραμονή της εορτής, 21 Μαΐου τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός, Πολυαρχιερατικός Εσπερινός κατά τον οποίον χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.
Την κυριώνυμο ημέρα, 22 Μαΐου, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική, Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγου.
Το απόγευμα της 22ας Μαΐου τελέσθηκε ο Μεθέορτος Εσπερινός και εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η Ιερά Λιτανείας της Εικόνος και των Λειψάνων των Αγίων στους δρόμους της Τριπολιτσάς.
Στις Ιερές Ακολουθίες συμμετείχαν, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Επιδαύρου κ. Καλλίνικος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος και ο οικείος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος.
 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Μέγας Εσπερινός 

Αρχιερατική Θεία ΛειτουργίαΜεθέορτος Εσπερινός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...