Παρασκευή 10 Απριλίου 2015


Το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής, μετά το πέρας της Ακολουθίας της Αποκαθηλώσεως, όπως κάθε χρόνο, τα παιδιά των Κατηχητικών Ομάδων της ενορίας του Αγίου Νεκταρίου Πατρών, συγκεντρώθηκαν στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού για τον στολισμό του Επιταφίου, με την παρουσία  και την ευλογία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου και του π. Δημητρίου Χατζηαθανασίου. Μέσα σε κλίμα συγκίνησης, ψάλλοντας τα εγκώμια του Επιταφίου Θρήνου, τα παιδιά στόλισαν με άνθη τον ενοριακό Επιτάφιο,  με τη βοήθεια των κατηχητριών τους και ευσεβών κυριών της ενορίας.

Ο Θεοφιλέστατος, ο οποίος διετέλεσε εφημέριος και προϊστάμενος του Ιερού Ναού επί 32 χρόνια,  απευθυνόμενος στα παιδιά τόνισε ότι με αυτό τον στολισμό του Επιταφίου διασώζουμε την Ελληνορθόδοξη παράδοσή μας και εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας προς τον Κύριον της δόξης. Τους θύμισε την ευλογημένη παλιά συνήθεια των παιδιών να πηγαίνουν στους αγρούς και στις αυλές των χριστιανών και να μαζεύουν άνθη για τον στολισμό του Επιταφίου. Τέλος συνεχάρη τα παιδιά για την διατήρηση των ευλογημένων αυτών παραδόσεων και τους ευχήθηκε Καλή & Ευλογημένη Ανάσταση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολύ ενορίτες προσέφεραν στεφάνια και άνθη και μύρα, δείγμα της ευσεβείας και της ευλαβείας τους.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...