Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΗΣ ΤΡΥΠΗΤΗΣ


Την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015 ετελέσθη ο ΣΤ΄ και τελευταίος Κατανυκτικός Εσπερινός στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Τρυπητής, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου και συμπροσευχομένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων κ. Αμβροσίου.

Τους Εκκλησιαστικούς ύμνους απέδωσε η Χορωδία Αποφοίτων Μαθητών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, υπό την διεύθυνση του Μουσικοδιδασκάλου κ. Βασιλείου Μπίκου.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης, με θέμα: «Η Οσία Μαρία η Αιγυπτία πρότυπο μετανοίας».

Ο Θεοφιλέστατος, με τον γλαφυρό λόγο του, αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας, που η Εκκλησία μας τιμά την Ε΄ Κυριακή των Νηστειών, ως το κατ’εξοχήν παράδειγμα μετανοίας και επιστροφής στο Θεό.

Η Οσία Μαρία, με θαυμαστό τρόπο μετενόησε για τον άσωτο βίο της και αποσύρθηκε στην έρημο, όπου και αγωνίστηκε πνευματικά μέχρι το τέλος της ζωής της, πολεμώντας τους πειρασμούς και ζητώντας τη βοήθεια του Κυρίου προσευχομένη.

Σημαντικό πρόσωπο στον βίο της Οσίας Μαρίας υπήρξε και ο Άγιος Γέροντας Ζωσιμάς, στον οποίο η Οσία Μαρία εξομολογήθηκε τις αμαρτίες της και από τον οποίο έλαβε την Θεία Κοινωνία.

Ο Θεοφιλέστατος κλείνοντας την ομιλία του, προέτρεψε τους πιστούς να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Οσίας Μαρίας και με τα δάκρυα της μετανοίας τους να επιστρέψουν στον Κύριο, να εξομολογηθούν τις αμαρτίες τους και αναγεννηθούν πνευματικά, καθώς η μετάνοια οδηγεί στην Βασιλεία του Θεού.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Αμβρόσιος, αφού ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο για την τιμητική του παρουσία και τον εποικοδομητικό του λόγο, ευχήθηκε στους πιστούς, που είχαν κατακλύσει το Ιερό Προσκύνημα, καλή πορεία προς την Μεγάλη Εβδομάδα και Καλή Ανάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...