Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΡΙΤΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΙΑΣΜΕΝΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ Κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ


Σεπτή εντολή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, μετέβη στην Αρχιερατική Περιφέρεια Τριταίας και συγκεκριμένα στο χωριό Σταυροδρόμι, για να τελέσει την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. 

Κατά την διάρκειά της προσήλθαν για να εκκλησιαστούν, εκτός των κατοίκων της περιοχής, και οι μαθητές του σχολικού συγκροτήματος του χωριού (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο).

Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του προς τους μαθητές, η οποία έγινε με την μορφή διαλόγου, ανέλυσε τί είναι Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία και για ποιό λόγο θεσπίστηκε. 

Απευθυνόμενος προς τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, τους προέτρεψε να σμιλεύουν τις καρδιές των παιδιών και εκτός από τις γνώσεις, να τους προσφέρουν Χριστό και Ελλάδα. 

Τέλος, τόνισε στους νέους και στις νέες πως πρέπει να εκκλησιάζονται και να ζουν ζωή Χριστιανική. 

Οι καθηγητές και οι δάσκαλοι παρακάλεσαν τον Θεοφιλέστατο να επισκεφθεί το σχολικό συγκρότημα, να συνομιλήσει με τους μαθητές και να τους ευλογήσει. 

Από την πλευρά τους οι μαθητές, εις ένδειξιν σεβασμού και ευγνωμοσύνης, προσέφεραν δώρα στον Θεοφιλέστατο, με την κυρά - Σαρακοστή να ξεχωρίζει από όλα. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...