Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Η εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών


Τη Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου 2015, παραμονή της εορτής του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος χοροστάτησε και ομίλησε στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Τσουκαλεΐκων.  








 Την Τρίτη το πρωί, 10 Φεβρουαρίου, προεξήρχε της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας εις τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Καλάνιστρας, όπου, σεπτή εντολή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, προεχείρησε εις πνευματικό τον εφημέριο του Ιερού Ναού, π. Σπυρίδωνα Γκολώνη.





























Την Τρίτη το απόγευμα, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Εσπερινού εις τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου και Αγίου Χαραλάμπους Κρύα Ιτεών.











Ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στην πίστη και στην αγάπη του Αγίου Χαραλάμπους προς τον Σωτήρα Χριστό, αρετές τις οποίες ο Άγιος εξέφρασε και εξεδήλωσε με τη θαρραλέα ομολογία του κατά την ώρα του φριχτού μαρτυρίου. Ο Άγιος Χαράλαμπος υπήκουσε, μέχρι τέλους, εις την εντολή του Κυρίου "γίνου πιστὸς ἄχρι θανάτου, καὶ δώσω σοι τὸν στέφανον τῆς ζωῆς". Ο Χριστός, τον Οποίο ομολόγησε ενώπιον του Επάρχου και των δημίων του, τον εδόξασε εις την επουράνια Βασιλεία Του. Έτσι και εμείς, ας μιμηθούμε την αγία βιωτή του Αγίου Χαραλάμπους και ας πορευόμαστε στη ζωή μας με πίστη, ελπίδα και υπομονή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...