Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Η Κεφαλονιά αποχαιρέτησε τον Ποιμενάρχη της (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)


Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Μέσα σε κλίμα έντονης θλίψης και με δάκρυα στα μάτια, κλήρος και λαός της Κεφαλονιάς αποχαιρέτησαν σήμερα το μεσημέρι τον μακαριστό Μητροπολίτη Σπυρίδωνα.

Η Εξόδιος Ακολουθία τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Αργοστολίου και στην τελετή παρέστησαν εκπρόσωποι της εκκλησίας, οι τοπικές αρχές, εκπρόσωποι των στρατιωτικών δυνάμεων, των σωμάτων ασφαλείας και δεκάδες πιστοί, που με δάκρυα στα μάτια είπαν το «τελευταίο αντίο» στον επί τριακονταετία ποιμενάρχη τους.

Ακολούθησε πομπή μέχρι τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Αργοστόλι και από εκεί το σκήνωμά του μεταφέρθηκε στην Ι. Μ. Αγίου Γερασίμου στα Ομαλά, όπου και έγινε η ταφή, σύμφωνα με την επιθυμία του.

Στην εξόδιο ακολουθία χοροστάτησε ο Τοποτηρητής Κεφαλληνίας Μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός, συνχοροστατούντων Μητροπολιτών από όλη την Ελλάδα, ενώ τον επικήδειο εκφώνησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεθώνης Κλήμης.

Επικήδειο επίσης εκφώνησαν η Βουλευτής Κεφαλονιάς Αφροδίτης Θεοπεφτάτου, ο αντιπεριφερειάρχης Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης, ο τέως αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Κουρής, η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων παράρτημα Αργοστολίου Ευρώπη Μοσχονά και ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Κεφαλληνίας αρχιμανδρίτης π. Γεράσιμος Φωκάς.

Στην εξόδιο ακολουθία επίσης παρέστησαν μέλη της δημοτικής και περιφερειακής Αρχής, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θεόφιλος Μιχαλάτος μετά των συμβούλων της παράταξής του Διονύση Αραβαντινό και Γιώργο Θωμά, υποψήφιοι βουλευτές, εθελοντές Σαμαρείτες, φυσικά μοναχές από την Ι.Μ. Αγίου Γερασίμου και ιερείς από όλο το νησί.

Κατά την διάρκεια της πομπής τιμές απέδωσαν και συνόδευσαν το σκήνωμα, άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας από την 116 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα και άγημα του Στρατού από το ΚΕΤΧ Πατρών, η Φιλαρμονική Σχολή Κεφαλονιάς και η Φιλαρμονική της ΚΕΔΗΚΕ «Διονύσης Λαυράγκας».












































Πηγή: http://www.romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...