Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΑΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


Το πρωί της Τετάρτης 3 Δεκεμβρίου 2014, σεπτή εντολή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού στον Ιερό Ναό των Τριών Ιεραρχών, που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος, στην Πάτρα. 

Στην Ακολουθία του Αγιασμού παρευρέθηκαν, ο Πρόεδρος του ΑΤΕΙ κ. Σωκράτης Καπλάνης, η Γενική Γραμματέας κ. Δήμητρα Νανούση, Καθηγητές, Διοικητικοί Υπάλληλοι και Σπουδαστές. 

Μετά το πέρας του Αγιασμού ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις θερμές ευχές και την αγάπη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου προς όλους και εν συνεχεία τόνισε την σημασία της παρουσίας του Θεού στην ζωή μας. Σημείωσε πως είναι υψίστης σημασίας η ύπαρξη  του Παρεκκλησίου εντός του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος. 

Αξίζει να σημειωθεί πως για πολλά χρόνια ο Θεοφιλέστατος τελούσε, κάθε Τρίτη, την Θεία Λειτουργία στο Παρεκκλήσιο των Τριών Ιεραρχών και κήρυττε τον θείο λόγο. 

Ακολούθως, εκ μέρους του Ιδρύματος, χαιρετισμό προς τον Θεοφιλέστατο απηύθυνε ο Πρόεδρός του κ. Σωκράτης Καπλάνης, ο οποίος φανερά συγκινημένος αναφέρθηκε στους πνευματικούς δεσμούς του Θεοφιλεστάτου με το Ίδρυμα. Τελειώνοντας ο κ. Πρόεδρος προσέφερε στον Επίσκοπο αναμνηστική πλακέτα, καθώς και άλλα συμβολικά δώρα. 

Έπειτα από θερμή παράκληση του κ. Προέδρου ο Θεοφιλέστατος μετέβη στο γραφείο της Διοικήσεως για ένα κέρασμα. Ωστόσο, ο κ. Πρόεδρος παρακάλεσε τον Θεοφιλέστατο να μεταφέρει στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο τις ευχαριστίες του για την έντονη παρουσία της τοπικής Εκκλησίας στο Ίδρυμα. 

























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...