Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Ο Επίσκοπος Κερνίτσης στο Σταυροδρόμι Αχαΐας


Την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014 ετελέσθη αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Σταυροδρομίου Αχαΐας υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου μετά από πρόσκληση της Διευθύντριας του Γυμνασίου Σταυροδρομίου κας Συρίου Κωνσταντίνας.

Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Γυμνασίου Σταυροδρομίου, όπως, επίσης, και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών του Δήμου Ερυμάνθου.

Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο βαθύτερο νόημα των Χριστουγέννων και στη μεγάλη ευλογία της περιοχής, η οποία έχει αναδείξει τον μεγάλο Άγιο της Εκκλησίας, τον Όσιο Θεοφόρο Ιωακείμ τον Νέον, Ηγούμενο της Μονής των Νοτενών, ο οποίος έλκει την καταγωγή του εκ του χωρίου Σκιαδά Τριταίας. 

Μετά το πέρας της Λειτουργίας, ο Θεοφιλέστατος επισκέφθηκε το σχολείο, συνομίλησε με τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς των παιδιών και τους μαθητές, μεταφέροντας τις ευχές, την ευλογία και την αγάπη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου.

Οι Διευθυντές των σχολείων ευχαρίστησαν τον Θεοφιλέστατο για την εκεί παρουσία του και του ζήτησαν να μεταφέρει στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών την ευγνωμοσύνη και την αγάπη τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...