Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Κερνίτσης Χρύσανθος: "Εύχομαι να πλημμυρίσει η καρδία και η ψυχή σας με το νέκταρ του Αγίου Νεκταρίου".


Με λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε πριν από λίγο ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον εορτάζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου της πόλεώς μας. 

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος ο οποίος στην σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στον βίο και την δράση του Αγίου.

Τόνισε πως πρέπει όλοι μας να βαδίσουμε στα χνάρια του Αγίου και να μιμηθούμε την Αγία βιοτή του. Ευχήθηκε σε όλους η ζωή τους να είναι πλημμυρισμένη από το νέκταρ που αναβλύζουν από τα Ιερά Λείψανά του. 

Προέτρεψε σε όλους να αφήσουν την ζωή τους στην πρόνοια του Θεού, ώστε να βρίσκουν αρωγή και παρηγοριά στα προβλήματά τους. 

Επίσης, στον Εσπερινό παρέστησαν ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Αρχιμανδρίτης Αρτέμιος Αργυρόπουλος καθώς και λοιποί Ιερείς και Διάκονοι της Επαρχίας μας.

Οι Ιερές Ακολουθίες θα συνεχιστούν με την Ιερά Αγρυπνία και τα εγκώμια του Αγίου Νεκταρίου από τις 10 ώς τη 1 το μεσονύκτιο και αύριο με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία το πρωί και την Ιερά Παράκληση και την Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος το εσπέρας. 











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...