Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Πατρών Χρυσόστομος: "Η χειροτονία του π. Χρυσάνθου αποτελεί δείγμα αγάπης και ενότητας για την τοπική μας Εκκλησία..."


Την καθιερωμένη Αγρυπνία της Παρασκευής τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος. Η Θεία Λειτουργία τελέσθηκε επί του τάφου του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου. 

Στην Ιερά Αγρυπνία συμπροσευχόμενος στο Άγιο Βήμα ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Χρυσόστομος, 

Στο τέλος της Ιεράς Αγρυπνίας ο Σεβασμιώτατος ομίλησε προς το Εκκλησίασμα για τον νέο Επίσκοπο και μοιράστηκε μαζί του την επιθυμία που είχε, από την 1η ημέρα που ήρθε στην Πάτρα, να προαγάγει τον π. Χρύσανθο στο Επισκοπικό αξίωμα. Να τον αγαπάτε και να τον τιμάτε σαν εμένα ώστε ποτέ να μην νιώσει μειονεκτηκά ο Άγιος αδελφός, τόνισε προς όλους. Η χειροτονία του π. Χρυσάνθου είναι δείγμα αγάπης και ενότητας για την τοπική μας Εκκλησία και πρέπει μεταξύ μας και μεταξύ των σχέσεών μας να κυριαρχεί αυτή η αρετή. Ο Σεβασμιώτατος έκλεισε την ομιλία του αναφωνώντας το ΑΞΙΟΣ στον νέο Επίσκοπο. 

Στην αντιφώνησή του ο Θεοφιλέστατος ευχαρίστησε τον Σεπτό Ποιμενάρχη μας για την αγάπη προς το πρόσωπό του και του ζήτησε να προσεύχεται γι' αυτόν ώστε να αντεπεξέλθει επάξια στα νέα του καθήκοντα. Επίσης, ο Θεοφιλέστατος ευχαρίστησε όλο το εκκλησίασμα για την αγάπη που δείχνει προς το πρόσωπό του. 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...