Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Εσπερινός του Αγίου Δημητρίου στην Πάτρα




Για την Romfea.gr, Μάριος Σαράντης

Μετά κατανύξεως και Εκκλησιαστικής λαμπρότητος τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εόρτιος Εσπερινός στον εορτάζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στην Πάτρα.

Σεπτή εντολή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου της Ακολουθίας προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, βοηθός του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών.

Ο Θεοφιλέστατος στην προσλαλιά του ετόνισε πως ο Άγιος Δημήτριος υπήρξε αγωνιστής, ανυποχώρητος και καλός στρατιώτης Ιησού Χριστού. Δεν φοβήθηκε τις κακουχίες, τους αγώνες, τους διωγμούς.Ένα πράγμα και μόνο τον απασχολούσε, να αρέσει στον Κύριο.

Υπογράμμισσε πως ο Μεγαλομάρτυς αποτελεί καύχημα τόσο της Αγιοτόκου Θεσσαλονίκης, όσο και ολόκληρης της Ελλάδος και όλων των αγωνιζομένων Ορθοδόξων.Ευλόγησε τον Νέστορα και αυτός με την σειρά του κατατρόπωσε τον Λυαίο.Η χάρη του Αγίου είναι ορατή μέχρι σήμερα μιας και 
το Άγιο Λείψανό του μυροβλίζει και χαρίζει ιάματα στους πονεμένους αδελφούς είπε κλείνοντας την ομιλία του ο Θεοφιλέστατος.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό συμμετείχαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών Αρχιμανδρίτης π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ομπλού και Προϊστάμενος του εορτάζοντος Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Κωτσάκης, πλήθος Αρχιμανδριτών και Ιερέων της Μητροπόλεως.




Πηγή: Romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...