Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού πρωτ. π. Ανδρέου Ράπανου


Την Κυριακή το πρωί, 10 Αυγούστου 2014, εψάλη η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού πρωτ. π. Ανδρέου Ράπανου, ο οποίος επί σειρά ετών διετέλεσε εφημέριος των ενοριών Αγ. Ανδρέου Εγλυκάδος και Παντανάσσης Πατρών.

 Η νεκρώσιμη ακολουθία ετελέσθη στον Ι.Ν. Αγ. Ανδρέου Εγλυκάδος προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου με τη συμμετοχή πολλών ιερέων και διακόνων της Μητροπόλεώς μας καθώς και πλήθους πιστών, οι οποίοι κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό και τους πέριξ αυτού χώρους.

Διαρκούσης της νεκρωσίμου ακολουθίας ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας εξεφώνησε επικήδειον λόγον αναφερθείς στο υψηλόν αξίωμα της ιεροσύνης αναλύσας την φράση του Αγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου : "Ιεροσύνη ανωτέρα βασιλείας εστί.". Εν συνεχεία αναφέρθηκε στη διδασκαλία του Αγ. Κοσμά του Αιτωλού, ο οποίος χαρακτηριστικά προτρέπει τους πιστούς αν συναντήσουν ιερέα και άγγελο ή βασιλέα να σπεύσουν να χαιρετισού πρώτα τον ιερέα καθώς μόνον αυτός έχει την εξουσία παρά Θεού να τελεί τα φρικτά και ιερά μυστήρια. Τέλος ο Σεβασμιώτατος εξήρε την προσωπικότητα του κεκοιμημένου π. Ανδρέου τονίζοντας ότι ήτο πάντοτε ιεροπρεπής, σεβάσμιος, φιλακόλουθος, ευγενής και διεκρίνετο για το σεβασμό του προς το αρχιερατικό αξίωμα αλλά και προς τους συνεφημερίους του.

Το σκήνωμα του π. Ανδρέου ετάφη εις το Κοιμητήριον Μρταμορφώσεως του Σωτήρος Εγλυκάδος.

Είη η μνήμη αυτού αιωνία.










Πηγή: http://www.i-m-patron.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...