Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Ο ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΤΡΩΝ ΣΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ


Στην ορκωμοσία των Αποφοίτων του τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών παρέστη 
ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος.

Τον Σεβασμιώτατο υπεδέχθησαν με σεβασμό και εγκαρδιότητα οι Φοιτητές και καλωσόρισε και προσεφώνησε με θερμότατα λόγια  ο Πρύτανης κ. Γεώργιος Παναγιωτάκης, ο οποίος στην προσλαλιά του προς τους Φοιτητάς ανεφέρθη στην στενή σχέση της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών με το Πανεπιστήμιο, το οποίο έχει ως έμβλημά του τον Άγιο Απόστολο Ανδρέα επί του Χιαστού Σταυρού. Επίσης έκανε λόγο για την συμπαράσταση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών  στους αγώνες των Καθηγητών και των Εργαζομένων, ως και των Φοιτητών του Πανεπιστημίου για την επίλυση των προβλημάτων τους και την δικαίωση των αιτημάτων τους.


Στην σύντομη ομιλία του – χαιρετισμό ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τους αποφοιτήσαντες από το τμήμα της Φιλολογίας αναφέρθηκε στον αγώνα τους για να τελειώσουν το Πανεπιστήμιο και στη χαρά που αισθάνονται κατά την ώρα της ορκωμοσίας τους.

«Παίρνω αυτή τη χαρά και αγαλλίαμα της καρδιάς σας, τις ευχές του Πρύτανη και των Καθηγητών σας την υπερηφάνεια και συγκίνηση των Γονέων μας και των δικών σας ανθρώπων που είναι κοντά σας σήμερα, τα ενώνω με την δική μου μεγάλη χαρά για την επιτυχία σας και με την πατρική μου αγάπη και τα κάνω προσευχή θερμή που την αναπέμπω από τα βάθη της ψυχής μου στον Παναγάθο Κύριό μας, ώστε  δια πρεσβειών της μεγάλης μας μάνας της Παναγίας μας και του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου, και σας διατηρή εν υγεία ώστε να κατακτάτε πάντοτε τις κορυφές της ζωής. Αυτή η χαρά που καταυγάζει σήμερα τα πρόσωπά σας και γίνεται συγκίνηση υπερηφάνειας στα μάτια των γονέων σας, να σας συνοδεύη  δια παντός στη ζωή σας.

Να είστε υπερήφανοι γιατί είστε Έλληνες.

Να είστε υπερήφανοι γιατί είστε Ορθόδοξοι Χριστιανοί.

Να είστε υπερήφανοι γιατί αποφοιτήσατε από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας, το οποίο λάβαρο και έμβλημά του έχει τον Άγιο Απόστολο Ανδρέα.

Σας αγαπάμε από τα βάθη της ψυχής μας. Θα σας συνοδεύη η θερμή προς τον Θεό προσευχή μας. Όπως μέχρι σήμερα είμασταν κοντά σας, έτσι θα είμαστε συνεχώς.

Η πόρτα της καρδιάς μας και της Επισκοπής μας θα είναι ανοιχτή για όλους σας. Θα σας περιμένουμε πάντα με χαρά. Η Πάτρα είναι το δικό σας σπίτι, όχι μόνο για τα Πατρινόπουλα, αλλά για όλους σας, απ΄ όπου και αν κατάγεστε.

Κρατείστε την παράδοση του Γένους μας ψηλά. Αντισταθείτε στον οδοστρωτήρα  που επιχειρεί να παρασύρη ό,τι πνευματικό και ωραίο στον τόπο μας. Είστε η χρυσή ελπίδα της Ελλάδος. Θερμά συγχαρητήρια ».






Πηγή: http://www.i-m-patron.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...