Τρίτη, 29 Ιουλίου 2014

Η εορτή της Οσίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου στην Νέα Υόρκη (ΦΩΤΟ)


Mε κάθε λαμπρότητα εορτάσθηκε καί φέτος η πανέσβαστη μνήμη της θαυματουργού και ιαματικής Οσίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου, με πλήθος προσκυνητών από την Νέα Υόρκη, αλλά και από άλλες αμερικανικές πόλεις, όπως Φιλαδέλφεια, Βαλτιμόρη, Χάρτφορτ, Κλήβελαντ, αλλά καί από το Τορόντο του Καναδά, που ταξίδεψαν στην Αστόρια για το ετήσιο προσκύνημα στήν Χάρη της.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις άρχισαν την Πέμπτη 24 Ιουλίου, με εσπερινό, παράκληση προς την Αγία και την ακολουθία του Αγιασμού, υπό του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Ιεροθέου, Καθηγουμένου της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής.

Το Σάββατο 26 Ιουλίου το εσπέρας έλαβε χώρα προεόρτιος Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μελόης κ. Φιλοθέου, εκ προσώπου της Α.Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, με συμμετοχή πολλών ιερέων από την Νέα Υόρκη, με ευλόγηση των μήλων και αρτοκλασία. Ακολούθησε αγρυπνία, κατά την οποία εψάλη η Ιερά Παράκλησις.


Την Κυριακή 27 Ιουλίου τελέσθηκε προεορτίως ο Πανηγυρικός Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος και πάλιν του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μελόης κ. Φιλοθέου, ο οποίος ανέγνωσε και το σεπτό Πατριαρχικό μήνυμα, το οποίο επισυνάπτεται.

Ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Μονής ευχαρίστησε καθηκόντως τον Θεοφιλέστατο, ο οποίος λάμπρυνε με την παρουσία του τον ετήσιο εορτασμό της Πατριαρχικής Μονής, η οποία υπάγεται διοικητικά καί πνευματικά στο Σεπτό Κέντρο της Ορθοδοξίας.

Εν συνεχείᾳ, πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση του ιερού λειψάνου και της θαυματουργού εικόνας της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, στους κεντρικούς δρόμους της Αστόριας, με την συμμετοχή χιλιάδων πιστών, οι οποίοι ακολούθησαν την Λιτανεία και εν συνεχείᾳ περίμεναν στο κέντρο της λεωφόρου που βρίσκεται η Μονή για να περάσει από πάνω τους η θαυματουργός εικόνα, προσευχόμενοι να λάβουν την χάριν και ευλογίαν της ιαματικής αγίας.

Ο εορτασμός συνεχίσθηκε με Πανηγυρικό Εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας τό εσπέρας της Κυριακής.

Τήν Δευτέρα 28 Ιουλίου, κυριώνυμη ημέρα της μνήμης της Οσίας Ειρήνης του Χρυσοβαλάντου, τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία υπό του Καθηγουμένου, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Ιεροθέου, με συμμετοχή ιερέων της Μονής και ομόρων Κοινοτήτων της Ι. Αρχιεπισκοπής.

Η Πανήγυρις έκλεισε το βράδυ της Δευτέρας με εσπερινό και το καθιερωμένο κτητορικό μνημόσυνο, κατά την Μοναστηριακή τάξη.

Ο Καθηγούμενος ευχαρίστησε όλους τους ιερείς, τους πιστούς που τίμησαν με την παρουσία και συμμετοχή τους την πανήγυρη, αλλά και τους εθελοντές της Μονής, που συνέβαλαν στην επιτυχία της εορτής και του φεστιβάλ.

Με ιδιαίτερη επιτυχία διεξήχθησαν παράλληλα και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις, στα πλαίσια του ετήσιου Ελληνικού φεστιβάλ, που περιελάμβαναν μεταξύ ἀλλων, παραδοσιακούς Ελληνικούς χορούς από τον Λαογραφικό Ομιλο Ελλήνων Αμερικής, ακροβατικές επιδείξεις από τήν σχολή Λουπάκη, έκθεση εκκλησιαστικών ειδών, ζωγραφικής, κλπ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...