Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Εορτή Προφήτου Ηλιού στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών

Μετά κατανύξεως και θρησκευτικής λαμπρότητος εορτάσθη στην Ιερά Μονή του Προφήτου Ηλιού Πατρών η ιερά μνήμη του Αγίου Ενδόξου Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου.

Οι ιερές Ακολουθίες διεξήχθησαν σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Το Σάββατο, 19 Ιουλίου, παραμονή της εορτής, ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας κατά τον οποίο ομίλησε επικαίρως ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Γηροκομείου Πατρών αρχιμ. π. Συμεών Χατζής.

Το βράδυ του Σαββάτου ετελέσθη Ιερά Αγρυπνία προεξάρχοντος του αρχιμ. π. Πολυκάρπου Τσιμιτσού.

Την Κυριακή, 20 Ιουλίου, κυριώνυμο ημέρα της εορτής, ετελέσθη Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά θείου κηρύγματος υπό του αρχιμ. π. Χρυσάνθου Στελλάτου με συλλειτουργούς τον αγιορείτη ιερομόναχο π. Αρτέμιο, γέροντα του κελλίου Άγιος Νικόλας ο Ψαράς, τον π. Παναγιώτη Ταρσινό, και το διάκονο π. Παΐσιο. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας προσεφέρθη μοναστηριακό κέρασμα υπό της αδελφότητος της Ιεράς Μονής με την ευλογία της Καθηγουμένης Ιερείας μοναχής. Το μεσημέρι παρετέθη μοναστηριακή τράπεζα στην οποία παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος.

Το απόγευμα της Κυριακής ετελέσθη Εσπερινός και Ιερά Παράκληση προς τον Προφήτη Ηλία μετά θείου κηρύγματος υπό του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Ομπλού αρχιμ. π. Νεκταρίου Κωτσάκη. Κατόπιν, στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής, τον οποίο είχε κατακλύσει πλήθος πιστών, πραγματοποιήθη περιφορά της Ιεράς Εικόνος πέριξ του Ιερού Ναού.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...